15 milliós összdíjazással indul a Nemzeti E-sport Bajnokság

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins streams during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Újabb mérföldkőhöz érkezett a sport leginnovatívabb szakága, az e-sport. Indul az első számú hazai e-sport bajnokság, a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 2020-as alapszakasza, ahol idén hét versenyszámban, 15 millió forintos összdíjazás mellett mérhetik össze tudásukat a legjobb hazai e-sportolók és csapatok.
Vágólapra másolva!

Az országos selejtezők után, márciusban megkezdődik a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 2020-as alapszakasza.

Illusztráció Forrás: Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

„A sport XXI. századi innovációja, az e-sport ma már Magyarországon is egyre meghatározóbb a sportolók és a rajongók körében is. A sportág népszerűségének szédületes növekedését mindenképpen jól érzékelteti, hogy a tavalyi e-sport bajnokság közvetítését már több mint 700 ezer néző követte a stream csatornákon. A pénzintézet pedig a sportnak ezen a területén is – ahol a digitális innovációk, a technológia és a sportolókra jellemző elhivatottság, eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvés találkozott egymással – szeretne példát mutatni, és felkarolni a hazai tehetségeket. Így a tavalyi támogatásunkat kibővítve idén névadó szponzorként már a teljes versenysorozatot támogatjuk, amelynek az összdíjazása 15 millió forint" – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója a szezon indulása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

2020-ban az eddigi öt játék, a League of Legends (LoL), a Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), a Rainbow Six Siege (R6S), a PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) és a Hearthstone, mellett idén további két játékban – FIFA 20 és Gran Turismo Sport – is összemérhetik tudásukat a hazai e-sportolók és csapatok.

Ötezer dolláros borravalót adott a milliárdos

Ernie Boch bostoni milliárdos 5 ezer dollárnyi (1,5 millió forint) borravalót hagyott a 157 dolláros (48 ezer forint) éttermi számlája mellett egy, a közösségi médiában terjedő kihívás keretében - írja a Business Insider. Boch a Salisburyben található Seaglass étteremben adta az elképesztő borravalót, amit a szerencsés felszolgáló, Jennifer Navaria a Facebookon osztott meg.

– tájékoztatott Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.

League of Legends-ben 104, CS:GO-ban 147, Rainbow Six Siege-ben 76 csapatnevezést regisztráltak a második szezon osztályozó kupái során, ez összesen 1.635 egyéni nevezést jelent a fenti három játékban.

A rájátszás és a döntők 2020 áprilisa és júniusa között zajlanak majd,

a mérkőzéseket élőben lehet majd követni az online közvetítéseken keresztül.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Ethan Miller

Az Enet.hu és a Esport1.hu átfogó hazai kutatásából kitűnik, 2018-ban 24 milliárd forintot költöttek a gamerek videojátékokra, játékon belüli extra kiegészítőkre, ajándéktárgyakra, vagy egyéb a játékokhoz kapcsolódó tartalmakra. A kutatás 42 milliárd forintos teljes forgalmat jelzett a hazai videojáték piachoz kapcsolódóan.