Elképesztő luxusingatlant vásárolt Jeff Bezos

Jeff Bezos
Chief Executive Officer of Amazon Jeff Bezos (L) and his girlfriend Lauren Sanchez pose for a picture during their visit at the Taj Mahal in Agra on January 21, 2020. (Photo by Pawan Sharma / AFP) / ALTERNATE CROP
Vágólapra másolva!
Az Amazon tulajdonosa, Jeff Bezos 165 millió dollárt (52 milliárd forintot) fizetett ki egy Los Angeles-környéki birtokért, számolt be róla a The Wall Street Journal, amely szerint az ingatlan régiós rekordáron kelt el.
Vágólapra másolva!

Bezos a médiamogul David Geffentől vette meg a Warner-birtokot. A lap emlékeztetett rá, hogy az előző rekordot 150 millió dolláros (47 milliárd forintos) vételárral egy Bel-Air-i ingatlanért fizette ki tavaly Lachlan Murdoch, Rupert Murdoch médiamágnás idősebb fia, a Fox Corp. elnöke.

A Warner-birtok 3,6 hektár területen fekszik Beverly Hillsben.

A György-stílusú kastélyhoz vendégházak, teniszpálya és egy kilenclyukas golfpálya is tartozik. A házat az 1930-as években Jack Warner, a Warner Brothers filmstúdió egykori elnöke építtette.

Jeff Bezos és barátnője Lauren Sanchez Forrás: AFP/Pawan Sharma

Bezos a világ leggazdagabb embere, az Amazon alapítója, jelenleg több mint 110 milliárd dollár a vagyona. A dúsgazdag üzletember tulajdonában van a The Washington Post című napilap is.