Nincs megállapodás a műhúsgyártó és a McDonald’s között

vega vegetáriánus
Impossible Burger Meatles meat
Vágólapra másolva!
A Reuters jelentése szerint az Impossible Foods és a McDonald's nem tudott megállapodni, így nem ők fogják majd szállítani a növényi alapú húst a franchise vegán hamburgereihez. A megbukott együttműködés hírére az Impossible Foods riválisának részvényei 12,5 százalékot erősödtek.
Vágólapra másolva!

Az Impossible Foods az elmúlt időszakban már több nagy franchise-zal is megállapodott, azonban ez a McDonald's esetében nem sikerült. A húsmentes húsokat készítő vállalat vezérigazgatója, Patrick O. Brown szerint nem is baj, hogy nem tudtak megegyezni a cégek, hiszen az Impossible Foods számára egyre nagyobb kihívást jelent a megrendelők kiszolgálása a túlkereslet miatt.

Az Impossible Foods jelenlegi legnagyobb partnere a Burger King. Együtt hozták ki a gyorsétterem leghíresebb burgerének, a Whoppernek a húsmentes változatát.

Brown kiemelte, hogy már ez is jócskán leterhelte a vállalatot, többször fogytak ki teljesen a húsmentes húsokból, éppen ezért mielőtt új nagyágyúval szerződnének mindenképp bővíteniük kell a termelési kapacitást.

Impossible Foods húsmentes húspogácsája Forrás: Impossible Burger

A McDonald's egyébként tavaly szeptember végén Kanadában 12 héten át forgalmazott már vegán hamburgert, akkor a Beyond Meat húsmentes pogácsáját használták a P.L.T névre keresztelt burgerhez, de az Egyesült Államokban a mai napig nem volt még elérhető az új ételféleség.

A Reuters egyik forrása azonban megerősítette, hogy a Beyond Meat lehet a befutó és köthet partneri szerződést a világ legnagyobb gyorséttermi láncával.

A tárgyalások állítólag jól haladnak és több új gyárat is építenek majd, hogy ki tudják szolgálni a várhatóan megnövekvő keresletet.