A járvány miatt egyre több tőzsdei bevezetést halasztanak el

tőzsde, Wall Street, USA, New York
NEW YORK, NY - OCTOBER 26: A monitor displays the day's final numbers on the floor on the New York Stock Exchange (NYSE), October 26, 2018 in New York City. The Dow Jones Industrial average was down nearly another 300 points at the close on Friday. Disappointing earnings numbers from key technology companies, including Amazon and Alphabet, were driving forces for the markets' slide. Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A kínai koronavírus terjedése miatt több vállalat is úgy döntött, hogy elhalasztja tőzsdére lépését, mivel a befektetők a járvány terjedése miatt biztosabb eszközökben, például az aranyban keresik pénzük helyét – összegzi a Marketwatch.
Vágólapra másolva!

A Carlyle Group elhalasztotta az Atotech német speciális vegyi anyagok gyártójának amerikai tőzsdei bevezetését azon aggodalmak miatt, hogy a vírus negatívan befolyásolja a befektetőket.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Drew Angerer

Oroszország legnagyobb petrolkémiai vállalata, a Sibur is elhalasztja tőzsdei nyitását 2020-ban, az okok között a piaci lassulást, az amerikai-kínai kereskedelmi háborút, valamint a koronavírus hatását jelölték meg.

Russ Mold, az AJ Bell befektetési igazgatója elmondta, hogy a tőzsdei bevezetések elhalasztása a börzéknek sem tesz jót.

A kínai 58 Home – ami otthoni takarítási szolgáltatásokkal foglalkozik – is késlelteti tervezett amerikai tőzsdére lépését.

Hétéves csúcsra futott az arany ára

A koronavírus miatti befektetői aggodalmak okán hét éve a legmagasabb szintjére emelkedett az arany ára - írja a BBC. Hétfőn két százalékkal emelkedett az arany ára, a nemesfém 2013 februárja óta nem volt ilyen magasan: egy unciát - ami 28 grammnak felel meg - 1.678,58 dolláron (523 ezer forint) jegyeztek.

Michael Hewson, a brit CMC Markets vezető piaci elemzője kifejtette, hogy a vállalatok azért halasztják el tőzsdére lépésüket, mivel jelenleg a befektetők kockázatkerülők, vagyis kevésbé vásárolnának olyan részvényeket, amelyek frissen debütáltak.

A globális ügyletek mértéke hatéves mélypontra süllyedt idén,

annak ellenére, hogy a múlt héten több nagy bejelentést is tettek a vállalatok. Például a Morgan Stanley nemrég közölte, hogy felvásárolja az E*Trade online brókercéget 13 milliárd dollárért.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/An Xin

A Refinitiv pénzügyi adatszolgáltató szerint idén eddig mindössze 119,2 milliárd dollár értékű üzletet kötöttek, ami 49 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest.