Dél-Amerikába is megérkeznek a Burger King növényi húsos szendvicsei

Burger King
The Burger King logo pictured during the opening of a branch of the Burger King fast-food restaurant chain in Auderghem - Oudergem, Brussels, Tuesday 12 September 2017. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
Az Unilever a Burger Kinggel karöltve Kínában és Dél-Amerikában is bevezeti a húsnélküli Whopper hamburgert.
Vágólapra másolva!

Az Unilever kibővítette partnerségét a Burger Kinggel, és növényalapú húspogácsái már a gyorsétterem-lánc kínai, karibi és dél-amerikai üzleteiben is kaphatóak lesznek. A növényi alapú burger ára hasonló lesz a marhahúsos társáéhoz, azonban mint minden termék ára, üzletenként eltérő lehet.

Illusztráció Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

A menükben növényi alapú Whopperként lesz megtalálható, és a cég 325 darab éttermében lehet majd kapni 2021-től.

A szója, búza, gyógynövények, hagyma és növényi olaj felhasználásával készült terméket Mexikóban már november 30-ától megvásárolhatják a fogyasztók.

Az Unilever ezzel a lépéssel még jobban megveti lábát a növényi alapú húsok piacán,

mely előrejelzések szerint 140 milliárd dolláros üzletté válik a következő évtizedben.

A bejelentés egybecseng a cég azon célkitűzésével, hogy az elkövetkezendő 5-7 évben egymilliárd eurós értékesítési célt tűzött ki a növényi eredetű húsok és tejtermékek piacán.