Megújul Budapest egyik ikonikus gyárépülete

Wolfner
Vágólapra másolva!
Hamarosan megnyílik egy csaknem kétmilliárd forintos beruházásként épülő irodaház Budapesten, amely teljes egészében magyar befektetők valósítottak meg. Az egykori Wolfner bőrgyár központi épületét építették át modern irodaházzá.
Vágólapra másolva!

Ez a projekt az elmúlt időszak egyik legkiemelkedőbb építkezése a budapesti irodapiacon, hiszen

nem csak egy új irodaközpont jött létre, hanem sikerült egy komoly történelmi hagyományokkal rendelkező iparépületet megmenteni az utókornak.

A hazai befektetők értékmentő szándékait bizonyítja, hogy a 2020 év végén átadandó épület az egykori Wolfner-féle bőrgyár ikonikus központi részében lett kialakítva, új életet hozva a pusztuló történelmi építménybe.

Forrás: JA4 Irodaház

A Wolfner Gyula és Társa Bőrgyár az aranykorban az egyik legsikeresebb vállalkozás volt Magyarországon, amely az 1900-as évek elejére a hazai bőrtermelés 40 százalékát adta.

A megújult épület látványterve Forrás: JA4 Irodaház

Élén Wolfner Gyula báró állt, aki nemcsak munkásainak gondos főnöke, illetve iparosként a környezetvédelmi szempontok egyik úttörő képviselője volt, hanem ismert műgyűjtő és mecénás is. Például az ő nevéhez fűződik az első budapesti lakásmúzeum létrehozása a két világháború között, ahol gazdag magyar festőktől származó képgyűjteményét és népművészeti kollekcióját tekinthette meg a nagyközönség.

Ilyen történelmi háttér ismeretében érthető, hogy

az ipari létesítmény helyreállítása során az építtetők maximálisan figyeltek az épületre jellemző jegyek megőrzésére.

A tégla párkányzatokkal díszített vakolt homlokzat, a boltíves nyílászárók hagyományos és nosztalgikus hangulatot kölcsönöznek az épületnek kívül-belül. Megmaradtak a tágas belső terek, így a több mint 3 méter belmagasságú irodák falai között a cégek egy igazán levegős, inspiráló környezetet alakíthatnak ki munkatársaik számára. A tégla alaprajzú régi épület egy új üvegszárnnyal is bővült, amely a szomszédos lakópark designstílusához illeszkedik.