Visszavonásig feloldják a hétvégi kamionstopot a folyamatos áruellátás érdekében

magyar-szlovák határ
Bánréve, 2020. szeptember 8. Rendőrök egy kamiont készülnek ellenőrizni a magyar-szlovák határon, a bánrévei határátkelőn 2020. szeptember 8-án. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt, ahol bejentették, az ingázók, a munkavállalók érdekében, az egészségügyi biztonság szigorú fenntartása mellett szeptember 8-án, a szeptember elsején elrendelt határzár után, ismét megnyílt két határátkelő Magyarország és Szlovákia között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén és Tornanádaskán. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon - írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Vágólapra másolva!

A kamionstop főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben.

A folyamatos áruellátás érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást.

A kamionstop ideiglenes feloldására idén március közepétől június végéig már volt példa. A szakmai szervezetek részben a járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az ITM intézkedését.

A kamionstop ideiglenes feloldására idén március közepétől június végéig már volt példa Forrás: MTI/Vajda János

A felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat.

Így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat.