Megduplázta kapacitását a világ egyik vezető szájmaszkgyártója

Koronavírus, vírus, maszk, szájmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, 3M szájmaszk, 3M, illusztráció
11 April 2020, Berlin: Tilda wears a respirator from the US American company 3M with protection level FFP2. Photo: Jörg Carstensen/dpa
Vágólapra másolva!
A világ egyik vezető egyéni védőeszköz gyártójának számító 3M felülteljesített minden előzetes várakozást az első negyedévben. A társaság friss gyorsjelentése is arról tanúskodik, hogy a biztonsági felszerelések és tisztítószerek iránti kereslet a koronavírus járvány miatt világszerte jelentősen megugrott.
Vágólapra másolva!

A cég értékesítése 21 százalékkal nőtt az egészségügyi ágazatban, és 4,6 százalékkal a fogyasztói szegmensben - írja az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója.

Az év eleje óta megduplázták a légzőmaszk-gyártási kapacitásukat, így havonta 100 millió darabot készítenek üzemeikben.

További befektetésekkel a termelést hamarosan ismét szeretnék megkétszerezni.

Illusztráció Forrás: AFP/Jörg Carstensen

A gyorsjelentés 2,16 dollár egy részvényre jutó eredményről és 8,08 milliárd dollár árbevételről számolt be, ami éves szinten 2,7 százalékos növekedést jelent.

Mindkét soron jobban teljesítettek a várakozásoknál.

A CNBC cikke ezeken kívül arról is beszámolt, hogy a 3M idei évre vonatkozó pénzügyi előrejelzését visszavonja, mondván, hogy a járványból való kilábalás időtartamával, mértékével és ütemével kapcsolatos bizonytalanságok miatt nem lehet pontos előrejelzést adni.