Leminősítették a Delta légitársaságot, 35 ezer embert rúgnak ki

parkoló repülőgépek, koronavírus, repülőtér, Egyesült Államok, Kalifornia
VICTORVILLE, CA - MARCH 24: A Delta Air Lines jet taxis passed Southwest Airlines jets to be parked with a growing number of jets at Southern California Logistics Airport (SCLA) on March 24, 2020 in Victorville, California. As the coronavirus pandemic grows, exponentially increasing travel restrictions and the numbers of people in quarantine, airlines around the world are scrambling to find places to park a majority of their fleet as they wait to see how the situation will play out. David McNew/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Fitch Ratings bóvli minősítést adott az amerikai Delta légitársaságnak azzal az indokkal, hogy az egész iparág rendkívüli nehézségekkel kűzd, a Delta pedig emellett komoly adóságokkal is küzd.
Vágólapra másolva!

A Fitch figyelmeztetett arra is, hogy a Delta esetében a közeljövőben újabb leminősítés következhet, hiszen az egész iparág hatalmas bajba kerül a járvány miatt.

A hitelminősítő viszont kiemeli, hogy a Delta pénzügyileg flexibilisebb, mint néhány rivális. A Fitch hasonlóan nyilatkozott a Southwest Airlines-ról is.

A helyzet azonban továbbra is rendkívül súlyos a légiközlekedésben, hiszen a nemzetközi járatok jelentős részét törölték, de a belföldi utazásnál is komoly visszaesés volt megfigyelhető az elmúlt hetekben és hónapokban.

illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/David Mcnew

A Delta emiatt nemrég 35 ezer dolgozóját küldte fizetés nélküli szabadságra és arra bíztatnak mindenkit, hogy maguktól is válasszák ezt a megoldást.

Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója szerint azok segítenek a legtöbbet a koronavírus miatt bajbajutott légitársaságon, akik önkéntesen választják a fizetés nélküli szabadságot.