A falra ragasztott bankjegyekből fizette ki alkalmazottait

Utazás, Fedélzetre fel! Hajókázz híres csatornákon, Fort Lauderdale
Vágólapra másolva!
Juliana Sodre a floridai Fort Lauderdale-i Hott Leggz bár tulajdonosa 22 alkalmazottját fizette abból a 10 ezer dollárból (kb. 3,2 millió forint), amit a bár falára ragasztott bankjegyekből és csekkekből szedett össze – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Juliana Sodre, a bár társtulajdonosa elmondta, hogy több mint 10 ezer dollárt gyűjtöttek össze a falra ragasztott bankjegyekből. Emellett mintegy száz dollár értékű csekkjét utasította vissza a bank, mivel a szelvények túlságosan elhasználódtak.

Fort Lauderdale, Florida. Forrás: Thinkstock

– nyilatkozta Sodre, hozzátéve, hogy ő úgy véli, húsz család sorsáért felelős, az ő sikere a többiek munkáján alapszik.

A társtulajdonos elmondta, hogy március 21. óta folyamatosan váltják be a bár falát addig díszítő bankjegyeket, és a bevételt egyenlően osztják el a 22 alkalmazott között.

A társtulajdonos szerint a megnyitás óta megtartják azokat az aranyos és vicces bankjegyeket és csekkeket, amiket a vendégek hagynak ott fizetéskor, és ezeket kitűzik a falra.

Az étterem ugyan továbbra is üzemel, de a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében csak elvitelre készíthetnek ételeket. A vendégeket megdöbbentette az üres falak látványa, de Sodre elmondta, hogy alig várja, hogy ismét kitűzhesse az új bankókat, amiket kap majd.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Suncoast Aerials

A vásárlók további lépéseket is tettek az étterem támogatására.

– mondta el a társtulajdonos.

Ky Novak, az étterem másik tulajdonosa arról beszélt, hogy bár ez az összeg ugyan nem túl nagy, de akár több hétig is megoldást jelenthet az alkalmazottaiknak.

Az amerikai vendéglátóipart különösen súlyosan érintette a koronavírus-járvány.

Összesítések szerint az Egyesült Államokban több mint 3 millióan vesztették el munkahelyüket és az ágazat 25 milliárd dollár veszteséget termelt március első felében.