Nagy bejelentéseket tett az IKEA

FRANCE OUTSIDE GOODS DISTRIBUTION COMMERCE SHOP CONSUMMER ILE DE FRANCE HORIZONTAL SHOPS CONSUMMERS PARIS 75 ONLYFRANCE EXTERIOR STORE WESTERN EUROPE EUROPE MEUBLE EU IKEA SERGE ATTAL
Az IKEA egy rövidítés. Az IK az alapító monogramja (Ingvar Kamprad), az EA pedig a régiók rövidítése, ahol felnőtt (Elmtaryd és Agunnaryd).
Vágólapra másolva!
Veszprémben, Pécsett, Kecskeméten és Debrecenben fog új átvételi pontokat nyitni az IKEA 2020-ban. Ezen felül expressz szállítást fognak vállalni Budapest területén belül, de a komplett desktop és mobil applikációjuk is megújul. Márciustól ráadásul használt bútorok eladására és megvételére is lesz lehetőségük a hazai vásárlóknak - hangzott el a vállalat sajtóeseményén.
Vágólapra másolva!

- mondta el Mounia El Hilali Acherlouk Yakhlef, az IKEA regionális kereskedelmi vezetője. A Pénzcentrum.hu tudósítása szerint az igazgató arról is beszélt az IKEA sajtóeseményén, hogy a vállalat komoly pénzeket invesztált abba tavaly, hogy az egyre nagyobb mértékben változó vásárlói igényeket kielégíthesse. Ennek a változásnak 3 fő sarokkövét emelte ki a kereskedelmi vezető:

  • egyfelől minél inkább megfizethetővé akarják tenni termékeiket a magyar vásárlók számára;
  • mindezt úgy hogy megfeleljenek a fenntarthatóság elvárásainak;
  • továbbá szeretnék még inkább bevonni az eladásokba a vidéki magyar lakosságot.

Az IKEA vidéki terjeszkedési tervek lényege, hogy az idei évben 4 csomagátvételi pontot fognak létesíteni Magyarországon vidéken, ezeket Veszprémben, Pécsett, Kecskeméten és Debrecenben fogják felállítani. Ezek a pontok úgynevezett külső cégek által üzemeltetett non-branded átvételi pontok lesznek.

Sikeres évet zárt tavaly Magyarországon az IKEA Forrás: ONLY FRANCE/SERGE ATTAL/ ONLYFRANCE.FR/Serge Attal

A budapestiekről sem feledkeztek meg, hiszen 2020-ban

bevezetik az expressz házhozszállítást Budapest területén,

ami azt jelenti, hogy 24 órán belül vállalják az online megrendelt termék(ek) szállítását.

A vállalat teljes (online) desktop és mobil applikációs felületei is meg fognak újulni a könyebb használhatóság érdekében. Ezen felül az Örs vezér téri áruház előtt új, csomagátvételi pont nyílik, ami 0-24-ben elérhető lesz, és itt akár egy komplett konyhát is át lehet majd venni.

Hamarosan valóra válhat az IKEA nagy terve: meghódíthatják a világűrt

Az IKEA úgy véli, az élhető kis terek kialakítása más bolygókon is működhet. A cég sokat dolgozott olyan Föld-bázisú kutatóközpontok épületein, amelyek a marsi közeget imitálták. Az IKEA egyik dizájnere, Christina Levenborn sok időt töltött az utahi Mars Sivatag Kutatóközpontban, ahol igyekeztek a lehető legjobban szimulálni a Marsra jellemző közeget - irja a Trade Magazin.

Márciustól a magyar vásárlóknak lehetőségük lesz arra, hogy a már használt termékeiket visszaadják, azaz eladják az IKEA-nak,

ők pedig ezeket a termékeket a vásárlási áron továbbkínálják a vásárlóknak, mint használt terméket. Szlovákiában már működik ez a szolgáltatás, és ott a használt termékek mindössze átlagosan 1,5 napig vannak "elfekvőben", azokat utána rögtön megveszik.

Tavaly Magyarországon 20,5 százalékkal, 90,3 milliárd forintra nőtt az IKEA forgaloma. A három áruházba összesen több mint 6,7 millió látogató érkezett, akik közül 3,5 millióan vásároltak is, ők átlagosan 21 783 forintot költöttek vásárlásonként A vállalat ezen felül összesen 1,7 milliárd forint értékben fejlesztette 3 magyarországi áruházát.