Ingyenfuvarral jutalmazza a biztonságot az e-rolleres cég

Bird elektromos roller
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 17: A user rides a Bird scooter on April 17, 2018 in San Francisco, California. Three weeks after three companies started placing electric scooters on the streets for rental, San Francisco City Attorney Dennis Herrera issued cease-and-desist notice to electric scooter rental companies Bird, LimeBike and Spin. The notice comes as the San Francisco board of supervisors considers a proposed ordinance to regulate the scooters to keep people from riding them on sidewalks, parking them in the middle of sidewalks and requiring riders to wear helmets and have a drivers license. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Bird nevű, e-rollereket üzemeltető vállalat az Egyesült Államokban új kezdeményezést indított.  A lényege, hogy ha a felhasználó bukósisakban küld egy szelfit a cégnek, akkor cserébe - jutalomként - egy ingyen fuvart kap.
Vágólapra másolva!

Az e-roller forradalom egyik legnagyobb problémája a biztonság, a vállalatoknak ráadásul kifejezetten nehéz rávennie az utasokat arra, hogy hordjanak bukósisakot. Ezen próbál meg változtatni a Bird nevű közösségi e-rollereket üzemeltető cég, amely új kampányával szeretné népszerűsíteni a biztonságos rollerezést.

A Bird egy ingyen fuvart ajánl fel azoknak az ügyfeleknek, akik bukósisakban készítenek szelfit a vállalat számára.

A bukósisakra pedig nagy szükség van, hiszen egy nagyobb ütközésnél vagy esésnél akár életet is menthet. Egy új tanulmány rámutatott, hogy az e-roller balesetek során minden 190 sérültre csak egy olyan jut, aki bukósisakot hordott.

illusztráció Forrás: AFP/2018 Getty Images/Justin Sullivan

A Bird már korábban is igyekezett népszerűsíteni a biztonságos e-rollerezést, és különböző rendezvényein összesen 75 ezer bukósisakot osztottak szét ingyen, a felhasználók között.