Fura cserekereskedelem, van, ahol mangalica kolbásszal fizetnek

agresszív mangalica
TO GO WITH AFP STORY Pigs are seen in the farm of Sandor Somogyi, candidate for the membership of the Hungarian National Association of Mangalica Breeders, in Monosbel village, about 150 km north-east from Hungarian capital Budapest on June 5, 2015. AFP PHOTO / PETER KOHALMI / AFP PHOTO / PETER KOHALMI
Vágólapra másolva!
Az élelem a legjobb fizetőeszköz - vallja Rendek Olga, aki férjével együtt 30 éve gazdálkodik a Felső-Kiskunsági Homokhátságon, a Rendek család egykori tanyáján. Gyakran mangalica hússal, vagy kolbásszal fizetnek a fogtömésért a fogorvosnak és élelem az ára az angol nyelvóráknak is - írja a Magyarmezogazdasag.hu.
Vágólapra másolva!

Rendekék a hagyományos, vegyszermentes ökogazdálkodás elkötelezett hívei és művelői 1993 óta. Gazdaságukat Kerekegyháza – Kunpusztán találhatjuk meg, ahol a nemzeti parki védjegyes mangalica kolbászt is készítik. Nem is járnak piacra a húsáruval, helyben el tudják adni.

A ritka mangalica hús egyben kitűnő fizetőeszközül is szolgálhat - vallja Rendek Olga Kerekegyháza-Kunpusztán (a kép illusztráció) Forrás: AFP/Peter Kohalmi

A tanyán három szarvasmarhát, 8 mangalica disznót, 18 süldő malacot, egy kisebb rackanyájat és többféle baromfit nevelnek. A nagyszülők 130 éves parasztházában búbos kemencét építettek és Tanyamúzeumot rendeztek be.

A Magyarmezőgazdaság.hu egy videót is készített velük.

Van, akinek a környéken tejelő tehene van, így Rendekék a tejért hússal, vagy zöldséggel fizetnek.

Ám van olyan szomszédjuk is, aki a Tanyamúzeum belépőjét vásárolja tőlük lótrágyáért cserébe.

Forrás: Magyarmezőgazdaság.hu