A kritikák hatására ajándékozási programot indít az Amazon

népszerű márkák galéria, amazon
A photo taken on April 11, 2015 in Lauwin-Planque, northern France, shows a site of the Amazon electronic commerce company. AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN (Photo by Philippe HUGUEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai e-kereskedelmi óriás új adományozási programot indít, Fulfillment by Amazon (FBA) néven azon partnerek számára, akik a cég amerikai vagy brit raktáraiban tárolják készletüket – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Szeptembertől az adományozási program alapértelmezett opcióvá válik minden eladó számára.

Az Amazon egy most megjelent blog bejegyzésben jelentette be a program elindítását.

Illusztráció Forrás: AFP/Philippe Huguen

Az amerikai adományokat az ország nonprofit szervezeteinek hálózatát kezelő Good360 osztja el, míg ezt a feladatot az Egyesült Királyságban olyan jótékonysági szervezetek végzik, mint a Newlife vagy a Barnardo's.

Jelentések szerint az Amazon eddig rutinszerűen kidobálta raktáraiból azokat a termékeket, amiket nem tudott eladni.

Egy francia dokumentumfilm szerint az országban mintegy 3 millió nem kívánatos terméket semmisítetek meg 2018-ban, és tekintve, hogy az Amazon eladásai az USA-ban a legmagasabbak, valószínűleg a kidobott készletek száma is ennek megfelelően több, mint más államokban.

Illusztráció Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Az új program segítségével egyébként pénzt is meg lehet takarítani, mivel az Amazon eddig termékenként 50 centet (146 forint) számolt fel az eladónak, ha vissza kellett hozzá küldeni a terméket, és 15 centet (44 forint) ha meg kellett semmisíteni.