Filmbe illő módszerekkel lopták el világhírű festők képeit

La Casa de Papel
Vágólapra másolva!
Egy amerikai bűnbanda több millió dollár értékű műkincset lopott el Tony Buzbee ügyvéd házából. A tolvajok már több helyen is lecsaptak és úgy tűnik az értékes festményekre és egyéb műkincsekre pályáznak.
Vágólapra másolva!

Buzbee otthonából összesen 21 millió dollár értékben lopott műkincseket egy amerikai bűnbanda, egyebek mellett Claude Monet, Pablo Picasso, Pierre Bonnard és Fernand Leger festményei is eltűntek.

A houstoni rendőrség hét gyanúsítottat vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban. A csapat legfiatalabb tagja 30 éves volt, míg a legidősebb 44. Volt olyan eset, amikor egy buliban vegyültek el a tolvajok, majd amikor mindenki kellően ittas volt, elvitték a műkincseket.

Ráadásul az egyik tolvaj, Archie Thompkins később magának akarta az egész zsákmányt és megpróbálta ellopni társaitól, de végül mégis úgy döntött, hogy inkább segít eladni azt.

Egy informátor értesítette a rendőrséget arról, hogy Thompkins több, 100 ezer dollárnál drágább órát is megpróbált eladni neki, köztük 30 olyat, amelyeket Buzbee-tól loptak el.

illusztráció Forrás: Netflix

A műkincsek továbbra sincsenek meg, Buzbee pedig 50 ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Buzbee a Super Bowl alkalmával rendelzett bulit és a tolvajok akkor vegyültek el a tömegben, majd már aznap este elloptak néhány értéket, de inkább csak a terepet mérték fel. Másnap tértek vissza és vitték el módszeresen a nagyobb tárgyakat, így a festményeket is.

A banda nagy valószínűséggel több hasonló bűncselekményt is elkövetett az elmúlt időszakban.