Telepakolják a brit fővárost vízvételi pontokkal

refreshing while the time pass Beautiful Luggage Travel People Traveling Tourism Businesswoman Portrait Females Water Bottle Arrival Airport Lounge Arrival Departure Board 20-29 Years Young Adult Smiling Sitting Waiting Looking Drinking Leaving Holding Re
side view of business woman sitting in airport lounge with her water bottle, smiling and enjoying her time.photo taken in airport lounge.
Vágólapra másolva!
Mintegy 50 kompakt vízkutat telepítenek London forgalmas csomópontjaihoz, hogy a járókelők azokból utántölthessék vizes palackjaikat, ezzel is csökkentve a környezetet károsító műanyagok forgalmát - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Bevásárlóközpontokban, piacokon, a nagyobb vasúti megállókban lehet hamarosan találkozni a kutakkal, melyek az emberek kényelmét szolgálják, egyúttal környezetmegóvási céllal helyezik ki azokat.

Tavaly már 20 ilyen berendezést helyeztek ki Londonban, és azok kapcsán kedvező tapasztalatokat szerzett a város vezetése. A berendezések ellenállnak a környezeti körülmények változásainak, és a fő vízellátó hálózatokra telepítik azokat.

Idén első hullámban 50 ilyet telepítenek, 5 millió fontos (1,8 milliárd forintos) költséggel, amit később további 50 vízvételi lehetőséget kínáló pont létrehozása követhet.

A kihelyezésekkel az a céljuk, hogy arra sarkallják az embereket, tegyenek határozott lépéseket műanyaghasználatuk visszaszorítása érdekében, és töltsék fel a kutaknál palackjaikat, ahelyett, hogy újakat vennének.

Illusztráció Forrás: Getty Images/COLOROFTIME/Stock_Colors

A friss jelentések szerint ugyanis csak az Egyesült Királyságban naponta 38,5 millió műanyagpalackot használnak, de ennek csak körülbelül a felét hasznosítják újra.

A többi lerakókba, égetőkbe vagy az óceánokba jut. Egy átlagos londoni minden héten több mint három palackozott ásványvizet vásárol. Az új palackok megvétele viszont csökkenthető a kialakított vízvételi pontok használatával.