Tragikus körülmények között meghalt a nagylelkű amerikai milliárdos

Bahama-szigetek – Darby sziget
Ezek a legdrágább eladó magánszigetek – galéria
8, Bahama-szigetek – Darby sziget, 46 millió amerikai dollár (12,7 milliárd forint): A kristálytiszta vizű Darby sziget saját természetes kikötővel rendelkezik.
Vágólapra másolva!
Helikopter-balesetben hat másik társával – köztük a lányával – együtt életét vesztette Chris Cline, filantróp amerikai milliárdos.
Vágólapra másolva!

A tragikus baleset akkor következett be, amikor a Bahama-szigetekről Florida partjai felé tartottak helikopterükkel – tudósított az NBC.

A hatvanesztendős Cline a szénbányászatból gazdagodott meg, ő az ágazatot uraló Foresight Energy nevű cég alapítója. A Forbes magazin 1,8 milliárd dollárra becsülte a vagyonát.

Cline, aki Nyugat-Virginia államban nőtt fel,

hatalmas összegeket adományozott jótékony célokra.

2011-ben alapítványán keresztül 5 millió dollárral támogatta a West Virginia University orvosi és atlétikai fakultását. Emellett több millió dollárt juttatott a huntingtoni Marshall Universitynek is, amelynek annak idején a hallgatója volt. A helyi sportkomplexum azóta a nevét viseli.

2012-ben Cline egy életveszélyes zsarolási ügy áldozatává vált.

Egy Vivek Shah nevű színész, aki epizódszerepeknél nem nagyon jutott tovább, több közismert embert is megzsarolt azzal, hogy kiirtja a családjukat, ha nem fizetnek neki több millió dollárt. A megzsaroltak között volt Cline-on kívül az azóta szexuális zaklatással megvádolt Harvey Weinstein filmproducer, Eric Lefkofsky, az online kiskereskedelmi portál, a Groupon társalapítója, valamint Terry Pegula olajmilliárdos is. Az FBI-nak szerencsére még időben sikerült meghiúsítania a bűncselekményt.

Cline magánéletéből is számtalan érdekes eseményt lehet kiemelni.

Bahama-szigetek, a Darby sziget Forrás: privateislandsonline.com

A Mirror beszámolt arról, hogy kétszer is megnősült, ám első felesége 1987-ben mellrákban meghalt, majd második feleségétől 2000-ben elvált. 2013-tól pedig hosszabb ideig a golflegenda, Tiger Woods korábbi felesége, Elin Nordegren volt a barátnője.