Meglepő, amit a McDonald's tesz az elhasznált sütőolajjal

Legszebb McDonalds éttermek – galéria
Budapest, Hungary
Budapest, Magyarország
Vágólapra másolva!
A McDonald's elkötelezett amellett, hogy innovatív megoldásokat találjon a fenntarthatóság érdekében. Ennek szellemében a használt sütőolajat - átalakítás után - üzemanyagként hasznosítják a szállítások során.
Vágólapra másolva!

Legyen szó akár a hulladék energiává vagy tüzelőanyaggá alakításáról, akár az újrahasznosítás iránti elkötelezettségéről, a McDonald's komolyan gondolja a fenntarthatóbb jövőt.

Ezért az elhasznált sütőolajat a szállításokhoz használja fel.

Előbb összegyűjti a használt olajat a konyháiból, ezt biodízellé alakítja, és a szállító flottájának több mint felét ezzel üzemelteti.

A termékei készítéséhez felhasznált sütőolaj megmaradt részét biodízellé alakítja a McDonald's, majd ezzel üzemelteti a szállító gépjárműveit Forrás: Flickr

A McDonald's célul tűzte ki, hogy 2020-ra nulla hulladékot küldjön a hulladéklerakóba.

Ennek érdekében több intézkedést is hoztak Nagy-Britanniában. Például 2015 óta több mint 1100 újrafeldolgozó egységet telepítettek, amelynek segítségével könnyebben ki tudják választani a műanyagokat a hulladékból a brit éttermek 85 százalékában. Egy másik példa, hogy megígérték, a brit éttermekből 2019 végéig eltávolítják a műanyag szívószálat. Ez 1300 éttermet érint.

A McDonald's 3,5 millió liter olajat gyűjtött össze és alakított át biodízel-üzemanyaggá, a cég brit hálózata 11 700 tonna szén-dioxid kibocsátást takarított meg. Az étteremlánc egységeiből 22 ezer tonna kartont gyűjtöttek össze újrafeldolgozásra, amivel mintegy 374 ezer fa kivágását akadályozták meg. 450 tonna papírpoharat szintén újrahasznosítottak, amiből több mint 40 millió pohár készülhetett.

Forrás: Mirror.co.uk