A húsmentes csirkét a Missouri Egyetem professzorai, Harold Huff és Fu-Hung Hsieh fejlesztették ki a Columbia Missourian szerint. A termék szójaport, gluténmentes lisztet, sárgarépa rostot és számos egyéb összetevőt tartalmazott, amit összekevertek és egy extrudáló gép segítségével megformáltak.
Ezt a licencet vásárolta meg a Beyond Meat alapítója és vezérigazgatója Ethan Brown.
A csirkehús csíkok pedig 2012-ben debütáltak az üzletek polcain. Ráadásul a húsmentes csirkét Bill Gates maga is azonnal megkóstolta, és elmondása alapján nem érzett különbséget az igazi hús és a növényi termék között.
Ugyanakkor a nagyközönséget nem sikerült meggyőznie a terméknek,
és hiába képződött egy igazi "vásárlói keménymag", melynek tagjai előszeretettel fogyasztották a csirkecsíkokat, végül a cég úgy döntött, hogy megszünteti a gyártását.
Eközben a cég húsmentes hamburgerpogácsája osztatlan sikert arat, a Beyond Meat májusi tőzsdei debütálása óta 855 százalékkal növekedett a részvények árfolyama – ebből pedig jól látszik, hogy a befektetőket nem érdekelt a cég sikertelen csirkés terméke.