Bajban lesznek a gyorséttermek, ha nem reagálnak a húsmentes trendre

Beyond Meat burger vega
Vágólapra másolva!
Számos gyorsétterem, például a Burger King is, a húsmentes burgerek bevezetését tervezi az éttermeiben, okkal, hiszen az egyik ilyen terméket előállító cég, az Impossible Foods nemrég 300 millió dolláros tőkeinjekciót kapott, míg vetélytársa, a Beyond Meat 163 százalékos növekedést produkált első kereskedési napján az amerikai tőzsdén – foglalja össze a Business Insider. Vagyis nagyon nagy a kereslet a növényi alapú húsutánzatokra.
Vágólapra másolva!

A TGI Fridays, Carl's Jr., és Red Robin gyorsétteremlánc már mindkét cég húsmentes termékeit felvette ételkínálata közé, míg a Del Taco nemrég bemutatta húsmentes termékét, a Beyond Tacót.

Beyond Meat vega burgere Forrás:Beyond Meat

Nagy a nyomás azokon a gyorséttermi láncokon, amelyek még nem jöttek ki növényi alapú ételekkel. Ilyen például a Chick-fil-A, amelynek ügyvezető igazgatója nemrég arról beszélt, hogy már vizsgálják a növényi alapú húsok bevezetésének lehetőségét.

Az igazgató szerint minden étteremlánc előbb vagy utóbb kijön egy növényi alternatívával, vagy a két nagy céggel termékeit kínálva, vagy saját valamilyen saját fejlesztésűvel.

Nemrég a Change.orgon - a különféle kezdeményezéseket kezelő weboldalon - jelent meg egy petíció, a McDonald's nagy hibája címen, amelynek aláírói nehezményezik, hogy az amerikai cég nem tervezi felvenni új kínálatába a növényi alapú húsokat – a dokumentumot eddig mintegy 200 ezren írták alá.

Beyond Meat növényi húspogácsák Forrás:Beyond Meat

A McDonald's vezérigazgatója, Steve Easterbrook áprilisban azt mondta, hogy

a húsmentes hamburger koncepciója jelenleg nem fér bele a cég komplex menürendszerébe,

ugyanakkor szakértők úgy vélik, csak idő kérdése, amíg a cég is hozzáadja a növényi alapú húst a kínálatához.

Ugyanakkor a vállalat nemrég a Nestlével közösen egy húsmentes Big Vegan TS nevű hamburgert vezetett be Németországban, illetve egy vega burgert tesztelnek Dél-Ausztráliában is.

A Beyond Meat és az Impossible Foods vezetői úgy gondolják, még hosszú idő kell az összes nagy gyorsétteremlánc meghódításához.