Nagy a baj: 1,5 millió autót hívott vissza a Ford

Detroit Auto Show - Porsche CAR car show automotive industry PRESENTATION pickup truck pickups HORIZONTAL
The new Ford F-150 Pickup Truck is presented on the first press day of the North American International Auto Show (NAIAS) at Cobo Center Detroit in Detroit, USA, 13 January 2014. Singer Kelly Rowland is seen on the right NAIAS will run from 13 till 26 January 2014, at first it will only be open for the press and car traders, later for the public as well. Photo: ULI DECK/DPA
Vágólapra másolva!
A Ford 1,48 millió F-150 pickupot hívott vissza az Egyesült Államokban és Kanadában a sebességváltók esetleges meghibásodása miatt.
Vágólapra másolva!

Az intézkedés a 2011-2013. közötti évjáratú, hatfokozatú automata sebességváltóval szerelt járműveket érinti.

Ezeknél a pickupoknál ugyanis a sebességváltó a sofőr szándékától függetlenül, menet közben visszaválthat első fokozatba, aminek következtében a vezető elveszítheti az uralmat a gépjármű felett.

A Reuters cikke szerint a Fordnál öt, ilyen meghibásodás miatt bekövetkezett balesetről tudnak, és a továbbiakat elkerülendő, döntöttek az esetlegesen érintett járművek visszahívásáról.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uli Deck

Az amerikai autógyártó két másik visszahívást is tervez.

Az egyik a 2017-2019. között gyártott, Észak-Amerikában futó Lincoln Continentalokra vonatkozik majd, amelyeknél vezetés közben kinyílhat az ajtó.

A másik visszahívás pedig 4200, a 2019-es modellévben gyártott Ford Mustangot, Lincoln Nautilust és Lincoln Navigatort fog érinteni, amelyeknél az autókereskedésekben szoftverfrissítést hajtanak majd végre.