Újabb hazai banknál érhető el az Apple Pay

Apple Card, bankkártya
CUPERTINO, CA - MARCH 25: Jennifer Bailey, vice president of Apple Pay, speaks during an Apple product launch event at the Steve Jobs Theater at Apple Park on March 25, 2019 in Cupertino, California. Apple announced the launch of it's new video streaming service, unveiled a premium subscription tier to its News app, and announced it would release its own credit card, called Apple Card. (Photo by Michael Short/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A mai naptól a K&H Bank ügyfelei is elérhetik az Apple Payt - közölte a bank.
Vágólapra másolva!

Az Apple Pay alapja a biztonság és az adatok védelme.

Akár hitel-, akár betéti kártyával használják az Apple Payt, a készülék a kártya számát soha nem tárolja sem az eszközön, sem az Apple szervereken.

Ehelyett egy egyedi, készülékspecifikus számot rendel a kártyához, amelyet titkosítva és biztonságosan ment az eszköz biztonsági elemei között. Minden tranzakciónál egyedi, egyszer használatos dinamikus biztonsági kódot használ, az Apple a fizetés során sem osztja meg a kártyaszámokat a kereskedőkkel.

Az Apple Pay könnyen telepíthető; a felhasználók továbbra is élvezhetik a hitel- és betéti kártyák által kínált pozitívumokat és előnyöket.

Jennifer Bailey, az Apple Pay alelnöke egy termékújdonság bemutatóján Forrás: Getty Images/Michael Short

Az üzletekben az Apple Pay az iPhone SE, az iPhone 6 és újabb generációs készülékeken, valamint az Apple Watch-on fut. Az online vásárlás az alkalmazásokban és az Apple Payt támogató weboldalakon is rendkívül egyszerű: csak a Touch ID ujjlenyomat-azonosítóra van szükség, vagy elég duplán kattintani az oldalsó gombra és egy gyors pillantást vetni az iPhone X-re az arcfelismeréshez. Nincs szükség új felhasználói fiókra, nem kell űrlapokat töltögetni. Elegendő, ha az Apple Pay használatához kitöltöttük a szállítási és számlázási információkat. Ha Safariban vagy az applikációkban vásárolunk,

az Apple Pay működni fog az iPhone 6-on és annál újabb telefonokon, az iPhone SE, az iPad Pro, az 5. generációs iPad, az iPad Air 2 és az iPad mini 3, valamint az ezeknél újabb készülékeken.

Használhatjuk az Apple Payt a Safari böngészővel történő online vásárlások során bármely 2012 utáni, MacOS Sierra rendszert futtató Macen, ahol a fizetést az iPhone 6-os vagy annál újabb verziójú telefonnal vagy az Apple Watch-csal erősíthetjük meg, illetve az új MacBook Pro esetén a Touch ID-val.