Megugrott a forgalom a húsmentes burgereket árusító Burger Kingekben

Burger King
The Burger King logo pictured during the opening of a branch of the Burger King fast-food restaurant chain in Auderghem - Oudergem, Brussels, Tuesday 12 September 2017. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
A Barclays kutatói megvizsgálták a forgalom megoszlását a St. Louis-ban található Burger King környékén, mióta bevezették a növényi húspogácsával készült Whopper burgert, és az eredmények magukért beszélnek – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A gyorséttermi lánc még áprilisban kizárólag a St. Louis-ban található éttermekben vezette be az Impossible Whoppert, ami az Impossible Foods által gyártott növényi alapú húspogácsából készült.

Illusztráció Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

Az elemzésből kitűnik, hogy

mintegy 18 százalékkal nőtt az éttermek forgalma a városban,

szemben a McDonald's St. Louisban lévő, valamint a Burger King Kansas Cityben található éttermeihez képest.

– mondta el a Barclays csapata.

Illusztráció Forrás:Beyond Meat

A húsmentes Whopper sikere megfelel a befektetők elvárásainak, mivel a gyorsétteremnél átlagosan 3,5 százalékkal növelte meg az eladásokat.

A Burger King a kanadai multinacionális gyorsétterem holding társaság, a Restaurant Brands International leányvállalata, amelynek részvényei - a kutatást végzők szerint - a következő 12 hónapban 28 százalékkal is emelkedhetnek.

A Barclays csapata szerint a siker részben az Impossible Whopper iránti megnőtt keresletnek köszönhető.