Jack Ma 10 éven keresztül készült a nyugdíjra

Horizontal (FILES) This file photo taken on September 8, 2017 shows Jack Ma, chairman of Alibaba group, dancing to a medley of Michael Jackson songs during the Alibaba Annual Party at the Huanglong sports center in Hangzhou in China's eastern Zhejiang pro
Jack Ma
Vágólapra másolva!
Az 55 éves Jack Ma tavaly szeptemberben jelentette be, hogy húsz év után távozik az Alibaba Group éléről 12 hónapon belül. A most leköszönt alapító elmondta, hogy tíz évig készült a nyugdíjazására – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A Forbes globális vezérigazgatói konferenciáján, a héten beszélt először arról Jack Ma, hogy 2004 óta foglalkoztatja a nyugdíjazás gondolata, miután egy kockázatitőke-befektető azt mondta neki, hogy nem alkalmas vezérigazgatónak.

De igazán 2009-ben kezdett el komolyabban foglalkozni nyugdíjazás kérdésével és utódjának keresésével.

Jack Ma Forrás: AFP/Focus

– nyilatkozta Ma.

Jack Ma többször is hangoztatta, hogy szeretné, ha az 1999-ben alapított cége legalább 102 évig működne, így három évszázadot is felölelhetne.

Ennek érdekében az alapító és csapata egy átfogó vezetési rendszert dolgozott ki, ami új gondolkodásra és újfajta működési módszerek alkalmazására ösztönöz.

Az alapító szerint egy évig dolgoztak a rendszer elindításán, és végül olyat alkottak, ahol a vezetők igenis harcolhatnak a vállalat küldetésének és értékének érdekében.

Jack Mát Daniel Zhang váltotta, aki elmondta, hogy biztos a cég jövőjét illetően.