Távozik egy legendás cégvezér

Bill McDermott
FILED - 15 May 2019, Baden-Wuerttemberg, Mannheim: Bill McDermott, CEO of the software group SAP, waves at the annual general meeting of the software group SAP. SAP CEO Bill McDermott, who has been in office since 2010, resigns surprisingly. Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
Bejelentették, hogy kilenc év után lemondott posztjáról Bill McDermott, a német SAP szoftvervállalat vezérigazgatója. Az igazgatótanács két tagját, Jennifer Morgant és Christian Kleint azonnal kinevezték társvállalati vezérigazgatókká – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az 58 éves McDermott az év végéig a cég tanácsadója marad. McDermott 2002-ben érkezett a céghez – előtte a Xeroxnál és a Gartnernél is dolgozott –, és 2010 óta tölti be a vérigazgatói pozíciót, továbbá az Ansys, a Secureworks, és az Under Armour szoftvercégek igazgatóságában is tevékeny.

Bill McDermott Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

Az SAP adatbázis-szoftvereket és eszközöket fejleszt, amit vállalatok használnak kiadásaik és napi tevékenységeik kezelésére.

– áll a nyilatkozatban.

A cég részvénye idén 21 százalékkal növekedett,

míg az elmúlt öt évben összesen 75 százalékkal, felülmúlva ezzel a rivális Oracle-t, ami 46 százalékkal növekedett.

A cég továbbá közzétette, hogy harmadik negyedéves eredménye részben a felhő alapú szolgáltatást használó ügyfelek miatt meghaladta az elvárásokat. A bejelentés után a cég részvénye öt százalékot emelkedett. Összességében az új felhő alapú szolgáltatások 38 százalékkal növekedtek az utolsó negyedévben.

McDermottot Jennifer Morgan és Christian Klein váltja fel:

Klein 1999 óta dolgozik a cégnél, míg Morgan 2004-ben csatlakozott a vállalathoz.

2018-ban a cég éves bevétele öt százalékkal 24,7 milliárd dollárra növekedett.