Nagy bajban a csoda startup, ezreket küldenek el még a héten

WeWork irodaház
Vágólapra másolva!
A WeWork állítólag 2 ezer munkavállalónak mond fel a héten, ezzel a lépéssel hozzávetőlegesen 13 százalékkal csökken a dolgozók száma az irodamegosztó vállalatnál – írja a Business Insider a The Guardian brit napilap névtelen forrására hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A forrás szerint az emberek már alig dolgoznak a cég bizonytalan pénzügyi helyzete miatt.

– nyilatkozta a WeWork egyik alkalmazottja.

WeWork irodaház Forrás: wework.com/Katelyn Perry

A WeWork legnagyobb pénzügyi befektetője, a SoftBank már lépéseket tett annak érdekében, hogy biztosítsa a cég jövőjét.

Az ingatlanmegosztó startupot 2010-ben alapította Adam Neumann, ám az idei tőzsdei debütálás előtt több botrányra is fény derült, így ezt elhalasztották.

Később a részvényesek lemondatták a cégvezért, és a vállalat átszervezésébe kezdtek, többek között három olyan társaságot – a Managed by Q-t, a Conductort és a Meetupot – is eladnak, amiket 2017 után vásároltak fel, de veszteséget termelnek.

WeWork irodaház Forrás: wework.com

Korábban a Business Insider arról is beszámolt, a cég belső elemzéséből kitűnt, hogy a részvényjutalmak 94 százalékát – ami több mint egymillió dollárt ér (296,6 millió forint) – zömében a férfi alkalmazottak kapták, a női munkavállalókat nem nagyon díjazták. Ezután nem sokkal a cég egyik volt vezetője, Lisa Bridges szexuális zaklatással és hátrányos megkülönböztetéssel vádolta meg a társaságot – emiatt ki is rúgták.