Árulják Charleston legrégibb kúriáját, ami egykor Lincoln unokájáé volt

Sword Gate House - 32 Legare Street, Charleston, SC
Vágólapra másolva!
Charleston egyik legrégebbi és legdrágább kúriáját árulják jelenleg 15 millió dollárért. A Sword Gate ház, a dél-karolinai Charlestonban található, felbecsülhetetlen értékű történelmi értékkel büszkélkedhet – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A mintegy 200 éves kúria 1500 négyzetméteren terül el, belsejében kilenc hálószoba, számtalan kristálycsillár és 13 kandalló található, és mintegy

14,9 millió dollárért (4,3 milliárd forint) megvásárolható.

Sword Gate House Forrás: youtube.com/Charleston Real Estate

A jelenlegi tulajdonosok 1999-ben szerezték meg a házat renoválás céljából, és mára a Legare Street 32 alatt található Sword Gate House-t a kifinomult stílusáról ismert. 2016-ban már feltűnt az eladó ingatlanok sorában, akkor 19,5 millió dolláros (5,7 milliárd forint) áron.

A ház korábban vendéglő és magán leányiskolaként is működött,

mígnem Abraham Lincoln elnök unokája, Jessie Lincoln Randolph 1930-ban megvásárolta a kúriát ideiglenes rezidenciájaként.

Sword Gate House Forrás: youtube.com/Charleston Real Estate

– nyilatkozta Glenn Keyes építész. A nevét pedig a bejáratnál lévő kovácsoltvas kapu ihlette, amit Charles Reichardt német építész tervezett, és egy helyi lakatos, Christopher Werner készített el 1838-ban.

A mintegy 3 ezer négyzetméteres birtokon egy feszített víztükrű medence,

egy 180 éves magnólia fa,

és egy átalakított kocsiház is található, ami jelenleg három hálószobás vendégházként funkcionál.

Sword Gate House Forrás: youtube.com/Charleston Real Estate

A ház étkezőjét kézzel festették és a város kikötőjét imitálja.

Az épület egyetlen modern területe a konyha, ahová korszerű tűzhelyet szereltek be, ám a helységben található egy régi fakemencét imitáló sütő is.