Segélykoncert szupersztárokkal Venezuela megsegítéséért

SANTOS, Juan Manuel; MADURO MOROS, Nicolás
A venezuelai biztonsági erők tagjai
Vágólapra másolva!
A nyolcvanas évek Live Aid koncertjének hangulata ihlethette meg Richard Branson brit milliárdost, aki a közösségi médiában bejelentette, hogy a jövő hétre nagy nevek részvételével segélykoncertet szervez a válság sújtotta Venezuela megsegítésére a kolumbiai és venezuelai határon fekvő Cucuta városkában.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, Nicolas Maduro venezuelai elnök továbbra sem engedi be az élelmiszersegélyeket és egyéb humanitárius szállítmányokat a jó ideje hiperinflációval küzdő országba. A múlt héten az Egyesült Államok és Kolumbia újabb szállítmányt indított útjára, amely ezúttal is csak a határig jutott el, és napok óta Cucutában található raktárépületekben vesztegel.

– hangsúlyozta Richard Branson a nagyszabású segélykoncert bejelentésekor. Majd hozzátette:

A venezuelai biztonsági erők tagjai Forrás: MTI/EPA/EFE/Miguel Gutiérrez

A milliárdos egy segélykoncert megszervezésével szeretné megváltoztatni ezt a folyamatot, amelyre február 22-én kerül sor Cucutában. A fellépőkről csak annyit árult el, hogy nagy nemzetközi és helyi sztárok lesznek közöttük. A kezdeményezés segítségével két hónap alatt 100 millió dollárt szeretne összegyűjteni a nehéz helyzetben lévő venezuelaiak megsegítésére.