Itt a nemi betegségre figyelmeztető, világító óvszer

Kondom Szex Intim Golyóálló óvszer: Íme a kondomok Rolls-Royce-ja (18+)
Vágólapra másolva!
A briteknél két 14 éves és egy 13 éves fiatal nyerte a TeenTech Awards-t (tinédzsereknek rendezett technológiai újításokat felvonultató seregszemle), miután feltaláltak egy olyan óvszert, amely ha nemi betegséget érzékel, akkor képes színt váltani, ezzel figyelmeztetve a felhasználóját. A hírek szerint már most óriási az érdeklődés a fiatalok találmánya iránt és több nagy gyártó is megkereste őket.
Vágólapra másolva!

A World Health Organization (WHO) szerint naponta 1 millióan kapnak el nemi betegséget és több mint 30 különböző baktérium, vírus és parazita terjedhet szexuális úton.

Úgy tűnik erre a problémára talált megoldást három fiatal, akik olyan óvszert mutattak be a TeenTech Awards-on, amely képes színt váltani, ha nemi betegséget észlel.

A Time magazin szerint az óvszer olyan antianyagokat tartalmaz, amelyek reakcióba lépnek a különböző vírusokkal és baktériumokkal, ennek hatására pedig színt váltanak. Így használója azonnal tudhatja, ha partnere valamilyen nemi betegséggel fertőzött.

illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/grinvalds/Grinvalds

A találmánynak azonban egyelőre megvannak a korlátai.

Egyelőre csak egyetlen nemi betegséget képes jelezni, és akkor is gond lehet, ha valakinek egyszerre több szexuális úton terjedő betegsége van, hiszen ekkor meg túl sok színt kéne mutatnia. Azt sem lehet még biztosan tudni, hogy a felhasználó betegségét is jelzi-e, vagy csak a szexpartnerét.

Az óvszer nagyipari gyártásának megkezdéséről még nem érkezett információ.