Megújítja bankkártyáit ez a hazai bank

Mastercard, bankkártya
MasterCard is said to have overcharged banks for transaction costs between 1992 and 2007. Some 46 million consumers suffered extra costs due to the banks putting the charges through to customers. A claim has been filed in the UK against the credit card company. Bydgoszcz, Poland, on September 9 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogyan fognak kinézni a K&H bankkártyái a jövőben, miután lezárult a hitelintézet bankkártyatervező pályázata. A bank külső és belső piackutatás segítségével 79 pályamunkából választotta ki Magyarosi Dóra, egyetemi hallgató terveit. A győztes bankkártyaképek különböző, a K&H arculatához köthető színvilágú geometriai formákat ötvöznek, mindemellett innovativitást és lendületességet sugároznak. A kiválasztott pályázó 500 ezer forint nyereményt kap, tervei pedig ügyfelek százezreihez jutnak el.
Vágólapra másolva!

„A piackutatáson egyértelműen kiderült, hogy a győztes koncepció bankkártyáit szívesen használnák mindennapjaikban a megkérdezettek. A kártyaképeket egy dinamikus, energikus, fiatalos bank kártyáiként jellemezte a több ezer válaszadó, ráadásul összességében is azt mondták róluk, hogy illenek a K&H márkához. Mindezek az érvek megerősítettek minket abban, hogy a kutatásra küldött koncepciók közül ez a pályamű az, amit választanunk kell a jövő K&H-s bankkártyáinak." – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Magyarosi Dóra tervei érdekesen alkalmazták a geometriai formákat. A tervező elmondta, hogy

a koncepciójának fő iránya a fiatalos lendület, amelyre reflektál a grafikákban domináló hullámvonal. A meghatározó szín a kék, amit a meleg árnyalatú narancssárga szín old fel.

Központi szerepben a kör áll, mely tökéletességet, nyugalmat és precizitást sugall. A terveken megjelenik még a nyíl is, pontháló kitöltéssel, színátmenettel, vagy éppen három dimenziós térháló elemeként.

Megújulnak a K&H bankkártyái (képünk illusztráció) Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A K&H felhívására 69-en küldtek be összesen 79 pályázatot.

Ebből 40 felelt meg maradéktalanul a feltételeknek, a bank zsűrije azonban szeretett volna minél több pályaműből választani, ezért megnézték az összes beérkezett anyagot. Ezt követően a reprezentativitás érdekében egy széleskörű, saját és versenytárs banki ügyfeleket, dolgozókat, illetve azok szegmenseit is tartalmazó mintán végzett piackutatás segítségével választották ki a győztest, aki 500 ezer forintos pénzjutalmat kap, illetve alkotásai széles körben válhatnak ismertté. A győztes bankkártyaterv alapján kibocsátandó plasztikok ugyanis ügyfelek százezreihez jutnak el a jövőben.

A nyertes a Szent István Egyetem hallgatója.