Újabb adatlopás: tízmillió felhasználó érintett

Carphone Warehouse
LONDON, ENGLAND - MAY 15: A man looks at his mobile phone as he walks past a branch of Carphone Warehouse on May 15, 2014 in London, England. Dixons Retail, the parent group of PC World and Currys have announced a L3.8 bn merger with mobile phone retailer Carphone Warehouse. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Dixons Carphone elektronikai áruházlánc bejelentette, hogy a korábban vélt 1,2 millió felhasználó helyett legalább 10 millióan érintettek az előző évi adatlopásban. A Dixons leányvállalatai a The Carphone Warehouse és a Currys PC World ügyfelei érintettek a hackertámadásban.
Vágólapra másolva!

A Dixons szerint a hackerek személyes adatokat, telefonszámokat és e-mail címeket tulajdonítottak el, a vállalat pedig már tavaly június óta vizsgálja az esetet.

Akkor még úgy gondolták, hogy nagyjából 1,2 millió ügyfél lehet érintett az adatlopásban, azonban most kiderült,

hogy a szám a 10 milliót is meghaladhatja.

A legfrissebb információk szerint banki adatokat nem loptak el és arról sem érkezett bejelentés, hogy az adatlopás következtében éltek vissza valaki személyes információival.

A hackerek szintén hozzáfértek 5,9 millió bankkártyához,

de azoknak többsége chippel és pin kóddal védett volt, így nem történt nagyobb baj.

Carphone Warehouse elektronikai üzlet Forrás: Getty Images/Peter Macdiarmid

A Dixons elnézést kért ügyfeleitől az okozott kellemetlenségekért és egyenként is bocsánatot fognak kérni tőlük. A hasonló esetek elkerülésének érdekében a Dixons vezető kiberbiztonsági szakemberekkel dolgozik együtt, hogy jobban meg tudják védeni a felhasználók adatait.

A Dixons Carphone vezérigazgatója, Alex Baldock elmondta, hogy amióta fény derült az előző évi adatlopásra, azóta a vállalatnál folyamatosan azon dolgoznak, hogy biztonságosabbá tegyék a rendszert és maximálisan megvédjék az ügyfeleik személyes adatait.