Magyar pulzusmérő startupra figyelt fel az IBM

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
Alapjaiban reformálhatja meg az aktivitás- és pulzusmérők piacát a magyar fejlesztésű HeartBit, amely az egyszerű pulzusmérőkön túllépve teljeskörű, orvosi szintű szívvizsgálatot kínál sportolás közben felhasználói számára. A magyar csapat 2018 júniusában partnerségre lépett az IBM-mel, így a hátteret a világ egyik vezető technológiai cége biztosítja.
Vágólapra másolva!

Az IBM által kínált megoldások lehetővé teszik, hogy a HeartBit algoritmusa 10 000 adatpontot dolgozzon fel biztonságosan másodpercenként. Az adatokat az IBM Watson IoT™ Platform bevonásával elemzi a HeatBit rendszere, így személyre szabott edzésterveket kínál minden felhasználónak.

A terméket profi sportolók bevonásával fejlesztették, de nemcsak nekik szánják.

A szív védelme, valamint az edzések hatékonyságának optimalizálása ugyanúgy fontos az amatőr sportolók számára is. Olyan eszköz megalkotása volt a cél, amely a legfejlettebb technológiát teszi elérhetővé mindenki számára, legyen akár olimpikon, akár lelkes amatőr.

Profi orvosi EKG elemzéshez juthat a HeartBit pulzusmérő bármely felhasználója (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Ifj. Kozmann György, a HearthBit vezérigazgatója elmondta:

A magyar fejlesztésű termék mögött három magyar üzletember áll: ifj. Kozmann György, aki édesapjával már sikerrel fejlesztette és adta el a WIWE nevű, EKG-jeleket mérő orvosi mobilműszert; Szabó Gábor, aki hoteltulajdonosként már orvosi startupokba is befektet; illetve Vilhelm Gábor, tőkebevonási tanácsadó, akinek első saját befektetése a HeartBit. Bár különböző háttérrel érkeztek, mindannyian egy célt tűztek ki maguk elé: nemzetközi szinten is sikerre vinni ezt az egyedülálló, hordható sporteszközt.