Több százmillió dollárt fizet vissza ügyfeleinek az óriásbank

Citibank embléma
--FILE--View of a branch of Citibank in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 29 March 2015. Citigroup Inc's China unit said on Tuesday (7 February 2017) that it had received the so-called "Type A" bond settlement agent license from China's central bank, allowing it to add to its offering of sales, trading and research in the fixed-income business. Citigroup is the first U.S.-based bank to be granted the Type A license to act as a bond settlement agent in China's interbank bond market. Other global banks with such a license include Deutsche Bank AG and BNP Paribas SA.
Vágólapra másolva!
Az egyik amerikai óriásbanknak, a Citigroupnak több százmillió dollárt kell visszafizetnie ügyfeleinek, mert sokuknál hibásan állapította meg hitelkártyáik kamatlábát.
Vágólapra másolva!

A Citigroup hajlandó 335 millió dollárt visszatéríteni a kártyatulajdonosoknak, miután tavaly éves szinten a kelleténél magasabb kamatot számított fel nekik hitelkártyáik után.

Az év elején a cég közölte, hogy hibás eljárást alkalmazott annak kiszámítására, vajon az adott hitelkártya után jár-e kamatkedvezmény.

A Citibank egyik fiókja Forrás: AFP/Imaginechina/Lang xinchen


Az amerikai nagybank eljárását illetően vizsgálatot folytatott a pénzügyi szervezetek ügyfeleinek érdekeit védő Consumer Financial Protection Bureau - közölte a CNBC.

A Citibank elismerte, hogy 1,75 millió kártyatulajdonos számára állapított meg a kelleténél magasabb kamatlábat.

Nem szabtak ki bírságot a bankra, mert az korábban már saját maga nyilvánosságra hozta a tévedést, illetve megkezdte az ügyfelek kártérítését. Az esetek 90 százalékában egyébként helyesen számolták ki a kamatokat. A Citigroup most fejenként átlagosan 190 dollárt fizet vissza a kártyatulajdonosoknak.