Megvan, mennyit lehet keresni a Burger Kingben

Burger King
The Burger King logo pictured during the opening of a branch of the Burger King fast-food restaurant chain in Auderghem - Oudergem, Brussels, Tuesday 12 September 2017. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
Kiderült, milyen munkarendekbe és pozíciókra várják a dolgozni akarókat az egyik nagy hamburgeres láncnál.
Vágólapra másolva!

Kellenek a dolgos kezek, így már a magyar Burger Kingben is van részmunkaidős munkavégzésre lehetőség.

Három pozícióra nagyon kell az ember

Egyes éttermek pénztárainál, jól látható helyen, figyelemfelhívó tábla hirdeti azt, hogy a Burger Kingnél várják a dolgozói jelentkezéseket.

A pénztárnál látható éttermi tábla a Burger King egyik egységében Forrás: Origo

A tábláról kiderül, hogy a cégnél átlagosan mennyit lehet keresni - amely viszont erősen függ attól, hogy a munkavállaló melyik napszakban hajlandó munkát vállalni.

A legjobban azok járhatnak, akik vállalják, hogy munkaidejük legalább 35 százaléka 18 óra utánra essen,

ők átlagosan 153 ezer forintot vihetnek haza 8 órás műszakban, cafeteriával kiegészülve, 3 hónap után. Azok viszont, akik nappali munkaendet vállalnak, és csak 4 órás munkarendet, kezdő bérként 66 200 forinttal kell beérniük.

Tovább kutakodva azonban kiderül, hogy a táblán látható átlagbérezést tovább differenciálja az, milyen munkakörben vállal munkát a cégnél a munkavállaló. Az étteremlánc magyar weboldalának tanulsága szerint, jelenleg üzletvezető helyettes, éttermi dolgozó és éjszakai takarító pozíciókra is várják a jelentkezőket. Azaz lényegében mindhárom, az étterem-franchise-oknál tipikusan előforduló munkakörbe.

Jövedelmek munkakörök szerint

A pozíciók ismertetésénél már több részlet konkrétabba válik, ami az információs tábláról talán kevésbé egyértelmű. Például az üzletvezető-helyettesek, átlagosan nettó 173 ezer forintot keresnek, kezdő juttatásként, amit automatikus béremelés követ a tréning után. Ennek mértékét azonban itt nem közli a vállalat. Az viszont látható, hogy a cég ezenfelül egyszeri étkezést kínál, és néhány további juttatást is.

Az éttermi dolgozóknál a 8 órás mellett, már megjelenik a 4 és 6 órás műszakrend is.

Több éttermi munkakörbe vár dolgozókat a magyar Burger King Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

További fontos körülmény, hogy a cég a törvényileg előírt 30 százalékos műszakpótlék helyett, 45 százalékot kínál a dolgozóknak. A napi egyszeri étkezés lehetőségét és a több elemből választható cafeteriát szintén a juttatások között ajánlja a cég.

Éjszakai takarítók esetében elvárás az erős fizikum. Érdemes arra figyelni, hogy a cég itt - a munkakör jellegéből adódóan - 4 és 6 órás munkarendet kínál, melyhez átlagosan havi nettó 138 ezer forintos jövedelmet kínál a választható caferteria mellé. Ugyanakkor a takarítók csomagjában nincs benne a napi egyszeri étkezés.

A Burger King a munkakörökhöz rendelt, részben egymást fedő, részben eltérő kondíciók mellett, egységesen kínálja a bármely étteremben érvényes 20 százalékos dolgozói kedvezményt.