Ezzel a konferenciával lehet most a legnagyobbat kaszálni

bitcoin, blockchain
A betelepülők azt ígérik, beindítják a helyi gazdaságot és segítik a közösség újjászerveződését (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Több mint 4 ezer látogatót várnak a CoinDesk által szervezett Consensus háromnapos konferenciájára New Yorkba, amelynek középpontjában a kriptovaluták állnak. Tavaly még csak 2.700 látogatója volt az eseménynek, amelyre idén már kétezer dollár (526 ezer forint) a belépőjegy.
Vágólapra másolva!

A kriptovaluták népszerűsége mellett az ezek köré épülő előadások és konferenciák száma is megnövekedett, ráadásul a látogatók száma is megugrott.

A három évvel ezelőtti első Consensus konferenciának még csupán négyszáz érdeklődője volt, idén ennek a tízszeresét várják.

A látogatóknak azonban mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Illusztráció Forrás: Pixabay

Ráadásul az elemzők úgy vélik, a témában szervezett sok konferencia lehet az egyik oka, amiért a bitcoin tavaly novemberben elérte a 10 ezer dolláros álomhatárt, igaz, azóta jócskán zuhant az ára, de még így is a négyszeresét éri, mint tavaly ilyenkor.

Az idei előadók illusztris listája is jelzi, hogy a digitális fizetőeszközök iparága jelentős fellendülésnél tart.

A Twitter társalapítója, Jack Dorsey, akinek a mobil fizetési társasága, a Square idén dobta piacra első kriptovalutáját is előadást tart a háromnapos konferencián.

Embed from Getty Images

Michael Oved, az AirSwap virtuálispénz-váltó társalapítója, valamint a Fluidity konferencia alapítója szerint, ha valaki ezen a konferencián előadást tart, arra felfigyelnek és számolnak vele. Majd hozzátette a CNBC-nek, hogy ő szándékosan kínálta olcsóbban a belépőket a saját konferenciájára (150 és 250 dollár, vagyis 39 és 65 ezer forint között), a rendezvényen egyébként idén 700 ember vett részt.

Azonban nem mindenki örül a kriptovaluták köré épülő konferencia-iparágnak: az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin áprilisban Twitter üzenetében jelezte, hogy nem megy el az idei Consensus rendezvényre a magas jegyárak miatt.

Embed from Getty Images

Amber Baldet, a JP Morgan blockchain részlegének vezetője szintén kritizálta az egyre költségesebb virtuális pénzekre szakosodott konferenciákat.

– írta Twitter-üzenetében. Baldet a héten két konferencián is részt vesz, és elmondása szerint egyiken sem kap honoráriumot.