Több alapszabadság jobban vonzza a fiatalokat

fiatalok itthon terveznek jövőt
Vágólapra másolva!
A pécsi gépgyártó vállalat a fiatalok közül szeretne verbuválni új munkatársakat, ezért 35 év alatt is annyi alapszabadságot ad, mint a 35 évesek esetében. Ez is lehet egy elem a vonzó munkahelyért vívott harcban.
Vágólapra másolva!

A Hauni Hungaria pécsi üzeme Baranya megye egyik legnagyobb munkaadója. A cégnél jelenleg 1300-nál is többen dolgoznak, de a cég szeretné tovább bővíteni a létszámot, ezért új intézkedést vezetett be, amellyel a fiatalokat tervezi magához csábítani. Az intézkedés lényege, hogy

25 nap alapszabadságot biztosít minden 35 év alatti munkavállalónak,

ami - a törvényi kötelező szabadság szerint életkortól függően 20 naptól indulva - csak 35 éves korra érné el a 25 napot.

Egy fiatal pályakezdő 5 munkanappal, azaz egy héttel tovább lehet szabadságon a pécsi Hauninál Forrás: Shutterstock

„A szabadság a cégünk számára egyszerre befektetés és motivációs eszköz, hiszen a felfrissült és kipihent kollégák utána jobban tudnak a feladataikra koncentrálni."

– mondta az intézkedésről Katona Gábor ügyvezető. "A Hauninál az idősebb és fiatalabb generációk egészséges aránya alakult ki az elmúlt években, ezt szeretnénk mindenképpen megőrizni. Ezért már a szakképző iskolákban és felsőfokú képzést nyújtó intézményekben is jelen vagyunk, hogy magunkhoz tudjuk csábítani a legjobb fiatal szakembereket" – nyilatkozta az ügyvezető.

Cikkünk a Hrportál.hu írása alapján készült.