Közel 70 millió forintos hegedűt adtak be a zaciba

Hegedű Intim Gyöngyöt a disznóknak?
Vágólapra másolva!
Több mint 250 éves hegedűt adott be egy férfi egy massachusettsi zálogházba. Ezért mindössze 14 ezer forintnyi ellenértéket kapott, ráadásul kiderült, hogy a hegedű lopott is volt. Azóta a drága hangszer visszakerült a gazdájához.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi eset fordult elő az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a somerville-i zálogházba egy antik hegedűt adtak le.

Egy férfi az értékes hangszert ötven dollárért (14 ezer forint) adta zálogba,

miközben annak értéke 250 ezer dollár (69 millió forint).

A Ferdinando Gagliano neves olasz hegedűkészítő által jegyzett

1759-es hangszer a múlt héten bukkant fel egy somerville-i zálogházban.

Az LBC Boutique and Loan üzletvezetője, Dylan McDermitt szerint a hegedűt a bolt egyik új alkalmazottja vette be, mit sem sejtve a kézzel készített hangszer valódi értékéről.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az üzlet azt tervezte, hogy az előírásoknak megfelelően 30 napig megőrzi a hangszert, mielőtt eladásra kínálja. Számításaikat azonban keresztülhúzta a rendőrség, amikor közölte,

hogy a hegedűt egy környékbeli házból lopták el július elején.

A hangszer azóta visszakerült tulajdonosához. A hatóságok szerint az ember, aki bevitte a zálogházba, nem büntetett előéletű. Az ügyben még tart a nyomozás.

McDermitt szerint a zálogház alkalmazottjai a jövőben meg fogják kérni azokat, akik hegedűt akarnak eladni, hogy játsszanak a hangszeren, bizonyítva, hogy az valóban az övék.