Íme öt tipp startupok marketingjéhez

Startup illusztráció
Vágólapra másolva!
A potenciális ügyfelek elérése nem könnyű, főleg akkor nem, ha az ember startupként vág bele az ötlet megvalósításába. Ma már az interneten kell értékesíteni, ez nem kérdés, és kell hozzá egy jól átgondolt marketing stratégia is. A Marketingmorzsák.hu ad most öt tippet a kezdő vállalkozások marketingjéhez.
Vágólapra másolva!

Örökzöld tartalom

Egy lassan elévülő tartalom sok látogatót hoz a konyhára még a cikk megírása utáni időkben is, ráadásul könnyen felhasználható a későbbi kampányokban is.

Nyereményjáték

A látogatók nagyon szeretik a játékokat, még ha nem nyernek semmit, akkor is. Erre lehet építeni, látogatók visszatérését ösztönözni.

A startupoknak is vannak marketing-lehetőségeik Forrás: Shutterstock

Felbukkanó ablak használata

Egy kampányban nagyon sokat számíthatnak a felugró ablakok, még akkor is, ha a vállalkozó nem hisz benne. Túlzásba azonban nem szabad vinni.

Közösségi oldal promóció

A közösségi médiában lehet hirdetni, legalább egy kisebb összeget érdemes szánni rá. A hirdetések ráadásul kellő tapasztaalatszerzést követően optimalizálhatók is.

Objektív célok és azok mérése

Célszerű mérföldköveket, célokat meghatározni és ezekhez tartani magunkat. A Google Analytics rendkívül sokféle adatot képes megmutatni.