Ezek a szektorok dobnak mentőmellényt a befektetőknek

Wall Street New York tőzsde részvény USA
(FILES) Street signs February 10, 2009 outside the New York Stock Exchange. US stocks ticked upward April 5, 2010 as traders returning from the long Easter weekend reacted to Friday's labor report showing the biggest job growth in three years in March amid recovery from recession. The Dow Jones Industrial Average rose 4.83 points (0.04 percent) to 10,931.90 in early trades, extending Thursday's solid gains. The tech-rich Nasdaq composite climbed 6.68 points (0.28 percent) to 2,409.26 and the broad-market Standard & Poor's 500 index gained 2.01 points (0.17 percent) at 1,180.11. AFP PHOTO/Stan Honda/ FILES (Photo credit should read STAN HONDA/AFP/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A befektetőknek érdemes elkerülniük azt a csapdát, hogy ráülnek a ralira – mondják a Bank of America elemzői. A bank szerint ugyanis kifizetődőbb az igazán erős szektorokra fókuszálni, melyek egy korrekció idején is talpon maradhatnak.
Vágólapra másolva!

Noha a Bank of America Merrill Lynch elemzői szerint egyelőre nem kell attól félni, hogy pillanatokon belül bekövetkezik az amerikai részvénypiac beszakadása, a vállalat nem tartja jó stratégiának, ha a befektetők csak passzívan ráülnek a ralira – írja a CNBC.

A jelenlegi piac ugyanis már olyan magas értékeltségen forog, hogy kérdéses, kifizetődő-e még beszállni a jelenlegi felfutásba. Mindazonáltal a felszín alatt mégis van néhány lehetőség, amelyre érdemes figyelni – jelezte Marc Pouey, a Bank of America amerikai részvénypiaci stratégája.

Erő a mélyben

A szakértő szerint két olyan szektor van, amely valószínűleg immunis lesz egy szélesebb körű részvénypiaci mélyrepülés idején.

Az egyik ilyen terület a pénzügyi szektor, a másik pedig az egészségügy.

Pouey hangsúlyozta, mindkét iparág papírjai kedvezményekkel forognak a piac egészéhez képest.

A pénzügyi szektort tekintve, a szakértő egyértelműen növekedési sztorit lát, amit a több mint 10 százalékos osztaléknövekedés is támogat. Ráadásul ezek a cégek rendkívül agresszívan vásárolják vissza a részvényeiket, mely lépés szintén a befektetőket segíti.

Az S&P 500 teljesítménye Forrás: Investing.com

Rátérve az egészségügyre, a szakértő a szektor múltjára alapozza az optimizmusát. Ha visszanézünk az elmúlt nagyjából három évre, az látszik, hogy az iparág vállalatai, talán néhány negyedévet leszámítva,

minden alkalommal lenyomták a várakozásokat a bevételi és a profit oldalon egyaránt.

A terület tehát igencsak szállítja az eredményeket. Pouey a fenti két iparág mellett még a biotechnológiát emelte ki kedvező szektorként.

Uralkodó hangulat

A Bank of America egyébként úgy számol, hogy az a S&P 500 index az év végére 2450 ponton áll majd. Ez nagyjából 4 százalékos gyengülés lenne a jelenlegi szintekhez képest.

Van remény akkor is, ha jön a korrekció Forrás: Pixabay.com

A fentiek mellett Pouey megjegyezte,

jelenleg egy hangulatvezérelt kereskedés zajlik,

ahogy az S&P 500 index 17,8-szeres áron forog az előremutató ár/nyereség rátához képest. Ez 1,5 ponttal magasabb az amerikai választásokat megelőző szintekhez képest.

Hozzátette, jelenleg a legnagyobb piaci kockázatot éppen az jelenti, hogy rövid távon nincs semmilyen érzékelhető kockázat. Az egyetlen terület, amelyet a szakértő negatívan ítélt meg, az alacsony kapitalizációjú részvények piaca, ahol úgy látja, a rali a végéhez közeledik, ahogy az értékeltségek alig egy százalékkal maradnak el a ciklus csúcsától.