A kisvállalkozások a legoptimistábbak

kkv digitális microsoft felhő
Egyre nagyobb érték a rugalmasság
Vágólapra másolva!
A korábbiakhoz képest magasabb, 8,6 százalékos árbevételt, de szerényebb, 4,5 százalékos profitnövekedést terveznek a hazai cégek – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás adataiból. A kisvállalkozások a legoptimistábbak.
Vágólapra másolva!

Az előző negyedévhez képest magasabb árbevétel-növekedésre, viszont alacsonyabb nyereségbővülésre számítanak a következő egy év során a cégek, az árbevétel és eredményvárakozások ellentétes irányba mozdultak el – mondta Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

A különböző méretű vállalkozások árbevétel-növekedési várakozásai ellentétes irányba mozdultak.

Illusztráció Forrás: Microsoft

Jelenleg a kisvállalkozások a legoptimistábbak, árbevétel várakozásaik 6,3-ról 8,8 százalékra ugrottak. Ezzel szemben a mikrovállalkozásoknál 10,4-ről 8,6 százalékra, a középvállalkozásoknál pedig 7,2-ről 6,9 százalékra csökkentek a várakozások.

A profitkilátásokat tekintve a mikrovállalkozások terveznek a legnagyobb profitnövekedéssel, holott egyedül az ő várakozásaik csökkentek 6,5-ről 4,8 százalékra. Tőlük nem sokkal lemaradva a kisvállalkozások következnek 4,3 százalékkal, míg a középvállalkozások csupán 3,9 százalékos profitnövekedést prognosztizálnak.