Még csak most indulhat az igazi szárnyalás

Tesla Debuts Its New Crossover SUV Model, Tesla X  2015 Elon Musk Crossover SUV Model
FREMONT, CA - SEPTEMBER 29: Tesla CEO Elon Musk speaks during an event to launch the new Tesla Model X Crossover SUV on September 29, 2015 in Fremont, California. After several production delays, Elon Musk officially launched the much anticipated Tesla Model X Crossover SUV. The Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Miközben az elmúlt időszakban számos befektető pesszimista lett az amerikai részvénypiac jövőjével kapcsolatban, a Baron Capital milliárdos alapítója szerint még bőven van tér a legerősebb részvények emelkedése előtt.
Vágólapra másolva!

Tekintve, hogy a kamatok és az olaj ára még hosszú ideig alacsony marad, a gazdaság pedig ennek köszönhetően igen gyorsan bővül majd, az amerikai részvények további lendületes erősödése várható – idézi a MarketWatch Ron Baron, a 23 milliárd dollárt kezelő Baron Capital alapítójának szavait. Meglátása szerint a Dow Jones index 2030-ra elérheti a 40 000 pontos szintet is.

Noha ez elsőre akár puszta álomnak is tűnhet, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy

a Nasdaq és az S&P 500 index az elmúlt 13 év során megduplázta az értékét.

Baron egyébként külön is kiemelte a Teslát, amelytől még jelentősebb izmosodást vár. Ha bejön a befektető számítása, akkor a Tesla részvénye jövőre elérheti a 600 dolláros, míg 2020-ra az 1000 dolláros szintet is.

Újra elszabadulhat a bika a következő években Forrás: AFP/Bryan Thomas

Amikor a szakértő megfogalmazta a véleményét, akkor a Tesla nagyjából a 370 dolláros árfolyamon állt. Ez azt jelenti, hogy 2018-ra több mint 50, míg

a teljes hároméves periódusban 170 százalékot erősödhetne a papír.

Erre az időszakra Baron azt várja, hogy a társaság nagyjából 70 milliárd dolláros bevétel mellett 10 milliárd dolláros működési profitot realizál majd. Nem mellékes, hogy a Tesla a Baron Opportunity Fund ötödik legfontosabb befektetése. Az alap először 2014 júniusában vásárolt be Elon Musk cégéből.

A Tesla árfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

Mindemellett úgy tűnik, a Baron Opportunity Fundnál idén jól számoltak a menedzserek. Az alap ugyanis ebben az évben, 26 százalékos erősödéssel, simán lenyomta az S&P 500 index, illetve versenytársainak teljesítményét. Mindazonáltal az elmúlt három év eredményeit nézve az alap csupán 8 százalékos éves hozamot generált, amely viszont elmarad a piac egészétől.