Mesés hozamokkal kecsegtet a Közel-Kelet

A Közel-Kelet Las Vegasa: Dubai Pálma-sziget utazás
A legkülönlegesebb éttermek a Pálma-szigeten találhatóak
Vágólapra másolva!
A kockázat és a megtérülés tekintetében a közel-keleti térség immáron vonzóbb lehetőségeket nyújt a helyi befektetőknek, mint az Egyesült Államok. Noha az amerikai részvények csúcsokat döntenek, a térség csábítása egyre erősebb.
Vágólapra másolva!

Lenyomják az Egyesült Államok vonzerejét az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) országainak piacai, melyek alaposan újraárazódtak az olajár beszakadását követően – hangsúlyozza az 5 milliárd dollárnyi tőkét kezelő magán-befektetési alapkezelő, az Abu Dhabi Financial Group (ADFG) vezetője. Jassim Al Seddiqi a CNBC-nek kiemelte, az alapjuk sokkal inkább a közel-keleti térséget részesíti előnyben az Egyesült Államokkal szemben.

Vonzó régió

Noha a cég vezetőjének szavai olyan időszakban érkeztek, amikor globálisan egyre többen látják kockázatosnak az amerikai gazdaságpolitika kilátásait,

Al Seddiqi egyáltalán nem ezen az alapon tartózkodik az amerikai befektetésektől.

Meglátása szerint ugyanis az USA piaca stabilizálódni fog, és talán még át is árazódik némileg, különösen, ha a jövőben emelkednek a kamatszintek. A szakember egyáltalán nem vár katasztrófát az amerikai piacoktól.

Nem mindenki vonzódik az amerikai csúcsokhoz Forrás: AFP/Bryan Thomas

Az ADFG alapja azonban manapság sokkal inkább Egyiptom és Szaúd-Arábia piacaira koncentrál. Emellett az alapkezelő hazájában, az Egyesült Arab Emírségekben, az ingatlanszektor, illetve a pénzügyi szolgáltatások minősülnek a legnépszerűbb befektetési területeknek – hangsúlyozta Al Seddiqi.

Londoni lehetőségek

Európán belül az alapkezelő igen aktív volt a londoni ingatlanpiacon az elmúlt időszakban.

A font gyengülése ugyanis kedvező lehetőségeket biztosított a brit fővárosban.

Arról egyébként már korábban is szóltak hírek, hogy részben a közel-keleti befektetők menthetik meg a brexittől szenvedő, ám még így is nagyon drága londoni ingatlanpiacot.

Az ADFG eddigi sikerét bizonyítja, hogy a két év indult alapjuk (Abu Dhabi Global Market) eddig 385 százalékos hozamot generált. Az alapkezelő egyébként olyan stratégiát folytat, melynek értelmében igyekeznek aktívan részt venni az érdekeltségükbe tartozó vállalatok működési tevékenységeiben.