Hitelszerződést kötött az MFB egy kínai bankkal

Magyar Fejlesztési Bank épület
Budapest, 2012. június 26. A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. központi székháza a főváros V. kerületében, a Nádor utca 31-ben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Hetvenkilenc millió eurós hitelszerződést kötött az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Kínai Fejlesztési Bank. A kölcsönszerződésből egy hazai műanyag-alapanyag gyártó cég környezetvédelmi beruházásait finanszírozzák.
Vágólapra másolva!

Magyarország és Kína gazdasági együttműködéséről Orbán Viktor magyar és Ven Csia-pao kínai miniszterelnök már 2011-ben megállapodtak. Az 1 milliárd eurós hitelkeretben arról döntöttek, hogy a kínai érdekeltségű magyarországi beruházások finanszírozását támogatják.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

A műanyag-alapanyag gyártó Borsodchem Zrt. a kínai Wanhua csoport tulajdonában van, ennek

környezetvédelmi beruházásaira nyújt 79 millió eurós

hitelt az MFB.

A kínai fél részéről ez az első olyan nemzetközi hitel-megállapodás, amelyet egy uniós tagországban működő partnerrel írtak alá. A szerződés mérföldkő, és jó példaként szolgálhat újabb magyar-kínai együttműködésekhez.