Irán külföldi cégeket enged be olajpiacára

benzinkút embléma KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY logo SZIMBÓLUM Budapest, 2014. augusztus 5.
Lukoil benzinkút a XI. kerületi Bartók Béla úton 2014. augusztus 5-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a Lukoil kivonul a térségből, a cseh mellett eladja magy
Budapest, 2014. augusztus 5. Lukoil benzinkút a XI. kerületi Bartók Béla úton 2014. augusztus 5-én. A Világgazdaság gazdasági napilap szerint a Lukoil kivonul a térségből, a cseh mellett eladja magyarországi és szlovákiai hálózatát is. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Teheráni médiajelentések szerint Irán 29 külföldi vállalatnak engedélyezte, hogy részt vegyen olaj- és gázipari projektekben.
Vágólapra másolva!

Egyebek között a francia Total és az olasz Eni mellett az orosz Gazprom és Lukoil vállalatok is indulhatnak majd iráni energiaipari tendereken. A brit-holland Shell csoport, a holland Schlumberger és az osztrák OMV mellett még kínai, japán és dél-koreai vállalatok is szerepelnek az engedélyezett cégek listáján.

Lukoil benzinkút Forrás: MTI/Kovács Attila

Az iráni olajipari minisztérium számos tendert készít elő olaj- és gázmezők kitermelésére. A tenderkiírások várható dátumát még nem tették közzé.