A black friday-en egymilliót is megtakaríthat

fekete péntek, black friday vásárlás Black Friday kicks off in U.S. New York Black Friday Thanksgiving United States US consumers shoppers 2015 Holiday SQUARE FORMAT
NEW YORK, NY - NOVEMBER 27: A shop is seen through its display window on the first day of Black Friday in New York on November 27, 2015. The day after Thanksgiving, called Black Friday, is typically the biggest shopping day of the year in the United States. The National Retail Federation estimates that about 135.8 million consumers will be shopping during the four-day weekend. Cem Ozdel / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Kicsivel reggel 5 óra után startolt el az Extreme Digital idei, éjfélig tartó black friday kampánya, ahol akár 50-70 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni közel ezeregyszáz terméket. A Media Markt is ma indította nagy akcióját, az áruházban akár 80 százalékos kedvezménnyel is lehet vásárolni. A magyarok novemberben kétszer is black friday-ozhatnak.
Vágólapra másolva!

Sok termék – például mosógép, sütő, laptop – nagyon gyorsan elfogyott, Az egyik 1,6 millió forintos tévé, amit 1,3 millió forintért árultak akciósan, reggel 8 órakor már nem volt kapható.

A

Media Marktban egy közel 6 millió forintos tévét 900 ezer forinttal olcsóbban árultak.

Azt írták, durván jó kedvezmények vannak a 24 áruházban, és a webáruházban is.

A Media Markt webáruházában nagyon rövid idő alatt 100 ezer felett alakult a látogatók száma, amelyből több ezer vásárlást regisztráltunk reggel 8-ig. Ez várhatóan a többszörösére fog emelkedni éjfélig, az akció végéig. A legnépszerűbb termék leginkább az Xbox, a notebook, valamint a televíziók.

A webáruházhoz november 25-én az országos hálózat 24 áruháza is csatlakozik, így a vásárlók mind online, mind az áruházakban brutális engedményekkel vásárolhatnak - közölte a Media Markt az Origóval.

Black friday Németországban is Forrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Cem Ozdel

A Telekom is csatlakozott a black friday akcióhoz, rengeteg terméke tényleg fél áron kapható. A Magyar Telekom is november 18-tól tartja a black friday-t, viszont ők nemcsak ma, hanem

egészen november 20-án éjfélig kedvezményekkel várják az ügyfeleket.

Az akciós napon összesen közel másfél milliárd forint kedvezményt vehetnek igénybe a vásárlók. Az idén egy hatvanmillió felhasználóra kalibrált ideiglenes oldal várja az akciós árak iránt érdeklődőket, de a normál webáruház kínálata is gond nélkül elérhető – közölte az Extrem Digital.

Fekete péntek első órájában több mint 10 ezer darab termék, egyidejűleg pedig mintegy 20-30 ezren böngészik a kínálatot. A black friday-en általában négyszer annyian vásárolnak, mint egy normál napon.

Ágyban fekve keresték a jó árakat

Többségben voltak az első órában az oldal látogatói közül azok, akik mobil eszközről (telefonról vagy táblagépről) keresték fel az Extreme Digital webáruházát (54%), mint azok, akik számítógépről böngésztek (46%). A mobil eszközök fölénye azt mutatja, hogy a hajnali órán a legtöbb érdeklődő ágyban fekve kutatott az akciók után.

Fekete pénteken kiszállításra vár az áru Forrás: Extreme Digital Zrt.

Slágertermék az okostelefon, a háztartási gép, játékok, valamint a barkács- és kerti szerszámok is.

A black friday-en vásárolt termékeket általában 14 napon belül házhoz szállítják. Azoknak, akik a lehető leggyorsabban szeretnék átvenni a rendelést, a bolti átvételt javasolják.

Dupla black friday novemberben

Magyarországon ez a második alkalom, hogy az üzletek nagy akciókkal várják a vevőket karácsony előtt. Itthon két novemberi péntek is black friday lett. Az egyik a mai, vagyis a november 18-a, majd november 25-én is hatalmas akciókkal kínálják sokan a termékeiket.

Már nem ismeretlen a fekete péntek

A Media Markt és az NRC felmérése szerint a felnőtt korú internetezők kétharmada hallott már az eseményről. Az idén a megkérdezettek

27 százaléka válaszolta azt, hogy valószínűleg vásárolni fog

műszaki cikkeket az akció során, míg 2015-ben ez az arány az összes termékkategóriára együttesen sem érte el ezt az arányt.

A kutatás szerint a vásárlók még kevésbé az ünnepekre készülnek. A vásárlást tervezők 56 százaléka magának szeretne egy-egy műszaki cikket. A vásárlást valószínűsítők 53 százaléka

20 000 forint alatti

vásárlást tart elképzelhetőnek.