Az MLSZ elnöke még mindig dollármilliárdos

Csányi Sándor, MLSZ, foci
Telki, 2016. május 6. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél a szövetség közgyűlése utáni sajtótájékoztatón Telkiben 2016. május 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar, de vagyona csökkent tavalyhoz képest, derült ki a Forbes legfrissebb listájából. Az élbolyban nem történt jelentős változás, és a magazin szerint továbbra is jól megy a kormányközeli nagyvállalkozóknak.
Vágólapra másolva!

Az OT Industries gyenge éve és a Bonafarm tavalyihoz képest szerényebb forgalma miatt csökkent Csányi Sándor OTP-vezér vagyona, noha szingapúri érdekeltségeinek értéke több mint 10 milliárd forinttal nőtt, derült ki a magyar Forbes legújabb gazdaglistájából.

Csányi 283,1 milliárd forintjával így is stabilan őrzi vezető helyét a leggazdagabbak rangsorában,

ráadásul, miután egy dollár jelenleg körülbelül 277-278 forintot ér, így az MLSZ elnöki tisztségét is betöltő Csányi még dollármilliárdosnak is tekinthető.

Csányi Sándor az egyetlen magyar dollármilliárdos Forrás: MTI/Illyés Tibor

182,1 milliárdos vagyonával a lista második helyét birtokolja Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa. A műtrágyagyárat az ezredforduló után megszerző üzletember határozott szándéka, hogy Európa legkorszerűbb vegyipari üzemét hozza létre a Veszprém megyei Pétfürdőn, írja közleményében a Forbes.

176,1 milliárd forintra rúgó vagyonával a dobogó harmadik helyére került Demján Sándor, aki az elmúlt hónapokban kiszállt a Trigránitból és a Gránit Bankból is.

A Forbes novemberi számában megjelent lista negyedik helyén Gattyán György található, akit Széles Gábor Videoton-vezér és médiatulajdonos követ. 11. lett a magyar RTL korábbi kisebbségi tulajdonosaként ismert Rákosi Tamás, aki ma már a TV2-nek gyárt műsorokat IKO nevű cégével és új online fejlesztésekbe is belevágott, írja a magazin.

Spéder már nem fért be

A 14. Leisztinger Tamás 65,3 milliárdos vagyonával megelőzi Simicska Lajost, akinek a vagyonát 55,8 milliárdra taksálja a Forbes. Andy Vajna filmügyi kormánybiztos Vajna András Györgyként szerepel a listán, és 44,9 milliárd forintra becsült vagyona a 21. helyre volt elegendő.

28. helyezett lett Mészáros Lőrinc, akinek a fő cége, a Mészáros és Mészáros Kft. 20 milliárd forintos árbevételt ért el. A felcsúti polgármester vagyona 35,4 milliárdra rúg a magazin szerint. A 33-as listára idén már nem került fel Spéder Zoltán, aki nemrég kénytelen volt megválni az FHB Bankban betöltött tisztségétől és tulajdonrészétől is.