A vállalkozások keresik a nullás hitelt

pedagógus életpályamodell, számológép
Vágólapra másolva!
Folyamatosan bővül a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. által kiépített MFB Pontok hálózata, Szeptembertől már 289 ponton várják a vállalkozásokat. A napokban megkezdődött az első, 0 százalékos kamat mellett elérhető uniós hitel folyósítása, amely iránt továbbra is töretlen az érdeklődés.
Vágólapra másolva!

Az első folyósított hitel esetében az FHB Bank szegedi, Széchenyi téri bankfiókjában működő MFB Pontja szolgálta ki a vállalkozást, amely gépvásárlásra igényelte a hitelt - közölte a Magyar Fejlesztési Bank.

A Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt. kijelölt fiókjaiban fokozott az érdeklődés az első 0 százalékos uniós hitel iránt. A rögzített hitelkérelmek összege pedig

meghaladja a tizennyolc milliárd forintot.

A Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forintot elsősorban beruházásokra, termelőeszközök és forgóeszközök beszerzésére lehet felhasználni. A hitel akár 15 éves futamidővel, egyszerűsített bírálati eljárással igénybe vehető minimum 1 millió, maximum 600 millió forint összegben, minimálisan 10 százalékos saját forrás mellett. A hitelhez akár 1 éves rendelkezésre tartást, a tőketörlesztésnél 1 éves türelmi időt is ad az MFB.

Forrás: AFP

A kormány kiemelt gazdaságpolitikai célja, hogy hazánk kevésbé fejlett régióiban működő vállalkozások forráshoz jutását elősegítse, melynek egyik eszköze lehet az ország teljes területét lefedő MFB Pontok hálózatának a kiépítése. Az MFB ennek megfelelően folytatja az MFB Pontok országos hálózatának kiépítését, így pár hónapon belül mind a 442 MFB Pont az érdeklődők rendelkezésére áll majd.