A munkamániások megint megmutatták

2016.09.01. 08:53

A munkavállalók 53 százaléka a nyaralás alatt is dolgozott, 10 százaléka rendszeresen végzett munkát, 39 százaléka csak az egyszerű, rövid idő alatt teljesíthető feladatokkal foglalkozott – derül ki a Profession.hu állásportál több mint 1100 válaszadó bevonásával készített nem reprezentatív, online felméréséből.

Kiemelték: a saját vállalkozásukban a tulajdonrész felénél kevesebbet birtokló munkavállalók, illetve a felső vezetők 100 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nyaralása közben is folyamatosan elérhető, egyebek mellett mobiltelefon, e-mailen. A közép- és alsó vezetőknek 95,8 százaléka érhető el szabadsága alatt valamilyen csatornán.

Sokan nem tudnak lazítani

A felmérés szerint a válaszadók 52 százaléka egyáltalán nem követi e-mailjeit nyaralás közben, majdnem minden ötödik megkérdezett naponta, tíz százalék pedig naponta többször figyeli a levelezését. A céges hívásokat a kutatásban részt vevőknek csupán a 16 százaléka nem veszi fel nyaralás alatt.

Vannak, akik a nyaralás alatt is mindig elérhetőkForrás: Dreamstime

A munkavállalók 37 százaléka sehova sem utazott nyáron,míg a megkérdezettek közel fele belföldön nyaralt.

A válaszadók 30 százaléka napi rendszerességgel figyeli a híreket, míg további 20 százalékuk hetente keresi fel valamelyik, hírekkel foglalkozó weboldalt. Csupán a megkérdezett munkavállalók 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nyaralása alatt nem szeretne hírekkel foglalkozni.

A nemek szerinti elosztást tekintve a férfiak 34, míg a nők 25 százaléka olvas naponta híreket – olvasható az állásportál közleményében.