Kétéves rekord a pesti tőzsdén

tőzsde részvény árfolyam elemzés chart trend befektetés
Vágólapra másolva!
A négy tőzsdei szünnap ellenére erős volt a márciusi részvényforgalom a Budapesti Értéktőzsdén. A vezető részvényindex, a BUX továbbra is felülteljesítőnek számított a világban. A szekciótagok forgalmi rangsorában az első helyet változatlanul a Concorde birtokolja, a második a Wood, a harmadik az Erste.
Vágólapra másolva!

A márciusi részvényforgalom 286,6 milliárd forint volt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A BUX index 13,4 százalékkal erősödött, 26 451 ponton állt a hónap utolsó napján.

A húsvét miatt kiesett két nap (nagypéntek és húsvéthétfő) és a március 15-e miatti háromnapos tőzsdei kereskedési hét ellenére sem lett gyengébb az összforgalom. Sőt, a 19 márciusi kereskedési nap a szökőnapos februárhoz (21 kereskedési nap) képest 50 százalékkal magasabb részvényforgalmat hozott a parketten.

Havi részvénypiaci forgalom a Budapesti Értéktőzsdén Forrás: BÉT

A napi átlagforgalom elérte 15,1 milliárdot, ami az elmúlt két évet tekintve rekordnak számít. A BÉT azonnali piaci forgalma 295,57 milliárd forint volt, ebből a turbo certifikátok, warrantok forgalma 8,1 milliárdot tett ki az esztendő harmadik havában.

A BUX index márciusban 13,4%-ot erősödött. Az elmúlt 12 hónapra számítva a hazai tőzsde 45,3%-os erősödését mutatja az index.

Index értékek relatív változása Forrás: BÉT

Minden blue chip erősödött: az OTP 16,4, a MOL 19,3, a Magyar Telekom 6,8, míg a RICHTER 8,4 százalékot.

Forrás: BÉT

A befektetési szolgáltatók márciusi rangsorát a Concorde Értékpapír Zrt. vezeti 157 milliárdos forgalom mellett 27,4 százalékos forgalmi részesedéssel. Második helyezett az WOOD & Company Financial Services a.s. 91 milliárdos forgalommal (15,9 százalékos részesedéssel). Végül harmadik helyen az Erste Befektetési Zrt. végzett 14,1 százalékos részesedéssel, 81 milliárdot forgalmazva.

Forrás: BÉT