Rég voltak ilyen optimisták a brit cégek pénzügyi vezetői

brexit anglia TOWER
A statue of Winston Churchill is silhouetted by Big Ben and the Houses of Parliament in central London on June 24, 2016. Britain has voted to break out of the European Union, striking a thunderous blow against the bloc and spreading panic through world markets Friday as sterling collapsed to a 31-year low. / AFP PHOTO / Niklas HALLE'N
Vágólapra másolva!
A korábbinál bizakodóbban ítélik meg cégük jövő évi kilátásait a brit vállalatvezetők, hosszabb távra előretekintve azonban kétharmaduk továbbra is borúlátó.
Vágólapra másolva!

A Deloitte üzleti tanácsadó cég csütörtökön Londonban ismertetett negyedik negyedéves felmérésében 119 brit nagyvállalat pénzügyi igazgatóit kérdezte arról, hogy véleményük szerint a brit EU-tagság megszűnése milyen hatással lesz vállalatuk működésére.

A válaszadók 27 százaléka mondta azt, hogy cége 2017-es kilátásait kedvezően ítéli meg. Az előző, harmadik negyedévi vizsgálatba bevont pénzügyi igazgatóknak mindössze a 16 százaléka nyilatkozott így. Azt a felmérést a Deloitte közvetlenül a brit EU-tagságról tartott júniusi népszavazás után végezte el. A referendumon a választók szűk, 51,9 százalékos többsége a kilépésre voksolt.

Churchill szobra Forrás: AFP/Niklas Halle'n

A csütörtökön ismertetett negyedik negyedéves felmérésből a Deloitte értékelése szerint az tűnik ki, hogy

a cégek pénzügyi vezetői a rövid távú kilátásokat most derűlátóbban ítélik meg, mint az utóbbi 18 hónapban bármikor.

A válaszadók 66 százaléka azonban változatlanul attól tart, hogy a brit EU-tagság megszűnése hosszú távon károsítja cégének üzleti környezetét.